Şırnak'ın Uludere İlçesi Irak sınırında 28 Aralık 2011 gecesi düzenlenen hava operasyonunda 34 kişinin yaşamını yitirmesinin ardından Şırnak'ta aralarında Şırnak Barosu, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Sanatkarlar Odası, Ziraat Odası'nın da  bulunduğu sivil toplum örgütleri ortak basın açıklaması yaptı.

STÖ'ler adına açıklamayı yapan Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, Uludere'de 34 kişinin öldüğü olayı örtbas etmeye ve unutturmaya yönelik emarelerin olduğunu ileri sürdü.  Başkan Geliş, "Bundan tam 5 ay yani 150 gün önce Uludere'de 34 kardeşimiz devlete ait uçaklarca bombalanarak öldürüldü. O günden bugüne acımız hiç dinmedi. Hükümetin bu olay 'Ankara'nın karanlık dehlizlerinde kaybolmayacak' sözü bize hep umut oldu. Ancak ne yazık ki bugüne kadar bizleri tatmin edecek bir idari ve adli gelişmeyi görmedik. Bilakis bu olayı örtbas etmeye ve unutturmaya yönelik emareler görmekteyiz. Bu yüzden kaygılarımız daha da artmaktadır. Ankara'da söylenen duygularımızı dikkate almayan ve hatta rencide eden söylemler acımızı bir kat daha arttırmaktadır" dedi.

"SÜRECİN HIZLANDIRILMASI VE ÖZÜR BEKLİYORUZ"

"Başbakan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Mavi Marmara olayında, Şam'da, Bağdat'ta ve Kabil'de masum insanların katledilmesine gösterdiği duyarlılığı Uludere'de öldürülen insanlar için de göstermesi kamuoyumuzun en büyük beklentisidir" diyen Geliş konuşmasına şöyle devam etti:

"Aynı zamanda bu duyarlılık Başbakan’ın insani, vicdani sorumluluğundadır. Bizler, olayın faillerinin bulunmasını ve yargılanması için idari ve hukuki sürecin hızlandırılmasını istiyoruz. Bizler, özür dilemenin erdemlilik olduğunun bilinciyle devletin vatandaşına karşı işlediği bu hatadan dolayı özür dilemesini bekliyoruz. Bizler, ölüler üzerinden siyaset yapmadan olayın açıklığa kavuşması için herkesin yardımcı olmasını bekliyoruz. Bizler, yöneticilerimizden Hz. Ömer'in 'Dicle'nin kenarında bir kurt bir kuzuyu yese Allah hesabını Ömer'den sorar' adalet ve duyarlılığını istiyoruz"