Şırnak'ta öğretmen açığının giderilmesi amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ücretli öğretmen alımı duyurusu üzerine yapılan başvurular değerlendirilerek, ataması yapılan öğretmenlerin listesi dün açıklandı. Bugün illi Eğitim Müdürlüğü kapısına asılan listelere bakmak için gelen bazı başvuru sahipleri alımlara tepki gösterdi. Formasyon sahibi Eğitim Fakültesi mezunları, kendileri yerine formasyon sahibi olmayan Açık Öğretim Fakültesi İşletme Bölümü, Arkeoloji ve Jeoloji Bölümü mezunlarının görevlendirilip, kendilerinin mağdur edildiğini söyledi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği mezunu Hacı Zeybek, atamalara tepkisini şöyle dile getirdi:

"Bu olay büyük bir skandal. Her şeyden önce Şırnak'ın eğitim seviyesi, eğitim kalitesi, SBS, ÖSS'deki seviyesi belli. Liste hemen arkamızdaki kapıda asılı, listeleri kontrol edebilirsiniz. Arkeolog olup atanan, Açık Öğretim Fakültesi mezunu olup atananlar varken, bizim gibi eğitim fakültesi mezunlarının atanmamasını bir skandal olarak değerlendiriyoruz. Bunun dışında yaptığımız görüşmelerde, belirtilen listelerde ismi geçen şahısların, daha doğrusu listelere isimleri alınmayan şahısların valilik tarafından listelerden çıkarıldığı bildirildi. Ancak herhangi bir açıklama yapılmadı. Neden? Kime göre? Neye göre eğitim fakülteleri mezunlarının alınmadığı sorusu da tamamen muamma olarak duruyor. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sitesinde yapılan açıklamada öncelikli Eğitim Fakülteleri olmak kaydıyla, Fen ve Edebiyat Fakültesi mezunları, İktisadi Bilimler Fakültesi mezunlar ve diğerleri şeklinde sıralanmıştı. Eğitim Fakültesi mezunları dışında hemen hemen herkes atanmış."

Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği mezunu Sabri Utanç da Eğitim Fakültesi mezunları varken, açık öğretim mezunlarının atanmamasının utanç verici olduğunu söyledi.

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyat bölümü mezunu ve formasyon sahibi Veysi Sevim de atamalara bir türlü anlam veremediğini ifade ederek şöyle konuştu:

"Listede gördüğünüz gibi bir sürü formasyonu olmayan arkadaşlar da yer alıyor. Öncelik sırasına baktığınız zaman eğitim formasyonu, fen edebiyat sonra diğer bölümler olarak geliyor. Ama listeye baktığımız zaman bunların hiç birisine uyulmammış. Açık Öğretim Fakültesi mezunu birçok kişi var. Biz Eğitim Fakültesi mezunları olarak okullarda zorlanıyorken, bir jeoloji mezunu derste ne yapsın? Bunun sonuçlarını sormak lazım yetkililere. Milli Eğitim Müdürü ile de görüştük. Bize herhangi bir açıklama yapamadı. Her şeyin valinin elinde olduğunu söylüyor ama mili eğitimin en üst kurulu, milli eğitim müdürü bize yeteri kadar açıklama yapamadı."

İl Milli Eğitim Müdürlüğü kapısında ve internet sitesinde Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ve Şube Müdür Hasan Berhuni imzalı listede 131 kişi okullarda görevlendirildi. Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ise konu ile ilgili alımların devam etiğini, bu konuda yetkili olmadığını belirterek bilgi veremeyeceğini söyledi.



EK(GG/COŞ)