Balveren Beldesi ile Araköy, Geçitboyu, Dağkonak, Özveren ve Yoğurtçular köylerinde oturup, il merkezindeki liselerde ve dershanelerde eğitim alan öğrencileri taşıyan köy minibüslerin kooperatifi, ücretleri normal yolcularda 1.5'tan 2 liraya, öğrencilerde ise 1'den 1.5 liraya çıkardı.

Minibüs ücretlerin yapılan zammı protesto etmek için liseli öğrenciler bugün yürüyüş düzenledi. Şırnak'a 10 kilometre uzaklıktaki Balveren Beldesi'nde toplanan yaklaşık 200 öğrenci, minibüs zammını yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki Geçitboyu Köyü'ne kadar yürüyerek protesto etti.

Yürüyüşün ardından öğrenciler adına açıklama yapan Sefer Fidan, kendisinin üniversite sınavlarına hazırlanmak için dershaneye gittiğini söyledi. Zamların geri alınmasını isteyen Fidan, geri alınmaması halinde valiliğe yürüyeceklerini belirterek, "Biz öğrenciler her gün bu minibüslerle 10 kilometrelik yolu katederek Şırnak'taki okul ve dersanelere geliyoruz. Şırnak ile Cizre arasında 50 kilometrelik bir mesafe olmasına rağmen 5 TL. ücret alınıyor. Yani her 10 kilometre için 1 lira. Ama Balveren- Şırnak arası 10 kilometre olmasına rağmen normal yolculardan 2 lira alınmaya başlandı. Alınan ücretler arasında yüzde yüz oranında bir fark var. Devlet büyüklerimize çağrıda bulunuyoruz; Bize yardım etsinler. Minibüsçüler kooperatif yetkilileri de yaptıkları zamı geri alsın. Aksi takdirde bu kez valiliğe yürüyeceğiz" dedi.