Şırnak'ta Suriye üzerinden gelen toz bulutlarıyla birlikte kar yağışı oldu. İl merkezinde yer yer 3 santimi bulan kar kenti beyaz yerine toz nedeniyle kahverengine bürüdü. Gün ortasında karanlığın hakim olduğu kentte, toz bulutuyla gelen kar eski bir inanışı da gündeme getirdi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Şubat ve Nisan ayında yağacak kırmızı karın bereket getireceği, söz konusu aylarda kırmızı kar yağışı sırasında doğacak insanların da önemli kişiler olacağına inanılır. Bu çerçevede Şırnak'ta bugün toz bulutuyla gelen gelen karın kırmızı olduğuna inananlar, bu yılın bereketli geçeceğinin habercisi olduğunu savundu. Bazı vatandaşlar da Suriye üzerinden esen kuzey rüzgarlarının getirdiği toz bulutlarından kaynaklandığını söyledi.

Şırnak ve çevresinde etkili olan kar nedeniyle merkez, Uludere ve Beytüşebap ilçelerinde 40 köyün yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

BEYTÜŞŞEBAP'TA OKULLAR 1 GÜN TATİL EDİLDİ

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde yoğun kar nedeniyle ilçe merkezi ve köylerde okullar bugün tatil edildi. İlçe merkezinde kar kalınlığı 1 metreye, yüksek kesimlerde yer yer 2 metreyi bulduğu belirtildi. Özel İdare karla mücadele ekipleri, kapanan köy yollarını açma çalışmalarına aralıksız devam ediyor.


EK-EB(GG/AAA)(FOTOĞRAF)