Önceki gece Şırnak İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde nöbet tutan 3 yıllık polis memuru Ökkeş Dirbirliği saat 03.00 sıralarında mesai arkadaşlarına binanın üçüncü katındaki odada dinleneceğini söyleyip, ayrıldı. Sabah saatlerinde Ökkeş Dilbirliği'ni uyandırmak için odaya giren polisler, kucağında yastıkla kanlar içindeki cesedi buldu. Beylik tabancasından çıkan kurşunla göğsünden vurulan Dilbirliği'nin cenazesi otopsinin ardından memleketi Kahramanmaraş'a getirildi.

Malik Ejder Camii'nde düzenlenen törene ölen polisin ailesi ve yakınları, Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Metin Aşık, polisler ve vatandaşlar katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Ökkeş Dilbirliği, Şeyh Adil Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

İNTİHAR MI, KAZA MI, CİNAYET Mİ?

Polis memuru Ökkeş Dilbirliği'nin dayısı Celal Ağyar, yeğeninin ateşli silah yaralanmasına bağlı olarak iç kanama sonucu hayatını kaybettiğini söyledi. Ölümün intihar mı, kaza mı, cinayet mi olduğu konusunda şüpheleri olduğunu belirten Celal Ağyar, otopsi sonucunu beklediklerini kaydetti. Ağyar, şunları söyledi:

"Yeğenim, İstanbul'dan 4-5 ay önce Beytüşşebap'a atandı. Bir gün önce kardeşine telefon açıp, havaların soğuk olduğunu söyleyerek kışlık iç çamaşırı istemiş. Konya'daki kız kardeşinden de kazak örmesini istemiş. Yani bizim bilgimiz dışında çok ani bir durum olmadıysa intihar etmesini gerektirecek bir durum yok. Kısa bir sözlenme durumu olmuştu ama ona bağlı olarak bir durumun geliştiği iddia edilemez. Borcu yoktu. Hatta araba alma düşüncesi vardı. Biz de otopsi raporunu bekliyoruz. İntihar demiyoruz, kaza olma ihtimali yüksek. İşyerinde oluyor olay. Arkadaşlarıyla beraber kaldığı yerde oluyor. Soruşturma açıldı, sonucunu bekliyoruz."