Uludere'de yaşayan Şirin Ölmez aylardır yaşadığı yemek sonrası hazımsızlık, şişkinlik, bulantı, karnın sağ üst kısmında ve sırtta ağrı gibi şikayetlerle Şırnak Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Hastanede yapılan kontrollerinde safra kesesinde taş olduğu ve şikayetlerin bundan kaynaklandığını tespit eden Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Berkay Kılıç, kadının sağlığına kavuşabilmesi için ameliyat olması gerektiğine karar verdi. Şirin Ölmez, Opr. Dr. Berkay Kılıç'ın 1,5 saat süren ameliyatıyla taş bulunan safra kesesi göbek deliğinden çıkarılarak sağlığına kavuştu.

2.5 AY ÖNCE GELDİ, 60 AMELİYAT YAPTI

İstanbul Çapa'daki Tıp Fakültesi Hastanesi'nde uzmanlık yaptıktan sonra Şırnak'a atandığını belirten Opr. Dr. Berkay Kılıç, 2,5 aydır görev yaptığı Şırnak Devlet Hastanesi'nde 60 ameliyat gerçekleştirdiklerini söyledi. Şırnak Devlet Hastanesi'nde Şirin Ölmez'in safra kesesini göbek deliğinden çıkarak yaptıkları ameliyatın dünyada ilk kez 2007 yılında, Türkiye'de 2009, Diyarbakır'da ise 2011 yılında yapıldığını belirten Kılıç, "Sils adı verilen yöntemde göbek deliğinden yapılan yaklaşık 1.5- 2 cm'lik tek bir kesiyle ameliyatı gerçekleştirdik. Hastamız şu anda gayet iyi ve bir sıkıntı da yok" dedi.

Ameliyatta sadece göbek deliğinden girildiği için göbeğin içinde anlaşılmayacak kadar küçük bir estetik dikiş izi kaldığını belirten Opr. Dr. Berkay Kılıç, "Bu nedenle yöntem estetik açıdan da tercih nedeni olmaktadır" diye konuştu.

Hastane başhekim yardımcısı Op. Dr. Mustafa Koç da, "Hastamız şu anda gayet iyi. Bu hastalığın avantajlarından birisi de hastanın kısa sürede ayağa kalkıp yaşantısına dönebilmesidir. Bu tür ameliyatları açık ameliyattan çok kapalı, hatta tek delikten yavaş yavaş yapmaya başlıyoruz" dedi.

Sağlığına kavuşan Şirin Ölmez de doktorlara teşekkür etti.



EK(GG/COŞ)