Şırnak Valiliği, dün akşam kent merkezinde PKK'lıların emniyet birimlerine yönelik uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla eş zamanlı düzenlediği ve polis memuru İbrahim Engin'in şehit olduğu; Beytüşşebap İlçesi kırsalında PKK'lılara yönelik düzenlenen ve 8 PKK'lının öldürüldüğü operasyonla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, bir grup teröristin dün saat 17.00 sıralarında İl Emniyet Müdürlüğü lojmanları, askeri lojmanlar, Valilik ve Emniyet Müdürlüğü binalarına uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlediğini belirtti. Açıklamada, "Terörist saldırı neticesinde Valilik binasında bulunan polis noktasında görevli polis memuru İbrahim Engin, şehit olmuştur" denildi.

ESNAF TEMİZLİK YAPTI

Diyarbakır nüfusuna kayıtlı olan şehit polis Engin'in cenazesi dün gece toprağa verilmek üzere ailesinin yaşadığı Adana'ya gönderildi. Bu sabah, saldırı sırasında işyerlerinin camları kırılan esnaf temizlik yaparak, kırılan camlarını taktırdı.

BEYTÜŞŞEBAP'TA 8 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Şırnak Valiliği, Beytüşşebap İlçesi Uzungeçit Beldesi'nde dün saat 20.00 sıralarında saldırı hazırlığında olan bir grup PKK'lıya yönelik güvenlik güçleri ve geçici köy korucuların hava destekli operasyon düzenlediğini belirtti. Açıklamada, şöyle denildi:

"Bölgeye sevk edilen insansız hava aracı tarafından takip edilen terörist gruba önce taarruz helikopteri, müteakiben Hava Kuvvetleri uçakları ile operasyon faaliyeti icra edilmiştir. İcra edilen operasyon sonucunda 8 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Beytüşşebap bölgesinden vatandaşların yayla ve meralarda huzurlu bir şekilde dolaşmasına, bölgenin gelişmesine ve refahın artmasına devamlı engel olmaya çalışan, bölge halkını, kamu görevlilerini ve güvenlik güçlerini hedef alan bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonlar halkın desteği ile birlikte kararlılıkla devam etmektedir."