Şırnak'taki Cudi Dağı'ndan eylem yapmak üzere kent merkezine sızan bir grup PKK'lı dün saat 21.30 sıralarında Çevre Yolu'nun Delav Mevkii'nde pusu kurdu. Şırnak Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürü İrfan Olcar'ın, içinde bulunduğu hareket halindeki zırhı araca, PKK'lı teröristlerce uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Açılan ilk ateşte Müdür İrfan Olcar ile bir polis memuru yaralandı. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle, kısa süreli çatışma çıktı. Karanlıktan faydalanıp kaçmaya çalışan teröristleri etkisiz hale getirmek için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

GEÇCE BOYU OPERASYON

Gece boyunca sürdürülen operasyonda, saldırıyı düzenleyen teröristlerle yeniden çatışma çıktı. Çatışmada 2 PKK'lı silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirildi. Şırnak Valiliği'nden olayla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

"3 Mayıs 2012 günü saat 21.30 sıralarında ilimiz merkezine sızarak güvenlik güçlerimize saldırmayı hedefleyen bir grup teröristin tespit edilmesi üzerine Şırnak Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat ekiplerince operasyon yapılarak, 2 terörist beraberindeki mühimmat ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir. Söz konusu olayda 2 polimizde yaralanmıştır."

Şırnak'ta kaçan diğer teröristleri etkisiz hale getirmek için geniş çaplı operasyonlar sürdürülüyor. Kentin tüm giriş ve çıkışları tutulurken, güvenlek önlemleri de en üst seviyeye çıkarıldı.

MÜDÜRÜN DURUMU KRİTİK

PKK'lıların saldırısında polis memuruyla birlikte yaralanan Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürü İrfan Olcar'ın durumunun kritik olduğu bildirildi. Asker Hastanesi'nin ardından sevk edildiği Şırnak Devlet Hastanesi'nde tedavisine devam edilen Olcar'ın bugün ambulans uçakla Ankara'ya götürüleceği belirtildi.



EK(GG/COŞ)