Şırnak Bestler-Dereler Bölgesi'nde PKK'lıların araziye tuzakladığı mayına basarak şehit olan geçici köy korucusu 52 yaşındaki Arif Güngen için İl Jandarma Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törene Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral İlhan Bölük, Cumhuriyet Başsavcısı Zeki Vatan, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, askeri yetkililer ve şehit korucu Güngen'in yakınları katıldı.

Sık sık, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez, kahrolsun PKK' sloganlarının atıldığı cenaze töreninde, şehit yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Evli ve 8 çocuk babası şehit korucu Güngen'in eşi ve kızını, kadın subayların teselli etti.

Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, şehit korucunun ailesine başsağlığı dileyerek, "Memleketin, birliği, bütünlüğü, değerlerimiz, inancımız, kültürümüz için canını feda eden şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarına başsağlığı, sabrı celil diliyorum. Çetelere taviz vermek, illegal yapılara taviz vermek, terör örgütüne taviz vermek, bir gün bir taviz, iki gün iki taviz, bu geometrik olarak büyür ve bütün malımızı, kültürümüzü, canımızı yok etmekle, toplum olarak karşı karşıya kalabiliriz. Ne zaman eğer bu tür çetelere, illegal yapılara, memleketin birliğine bütünlüğüne yönelmiş terör örgütlerine askeriyle, milletiyle, siviliyle, basınıyla el birliğiyle bu tür terör örgütü yapılarına karşı bir faaliyet ortaya koymadığımızda; şehit olmak suretiyle ölüm, ölümsüzlüğün en güzel penceresidir" dedi.

Şırnak İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan da, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak, kollamak ve muhafaza etmek kararından asla vazgeçmeyeceğini söyledi. Albay Aslan, şöyle dedi:

"Çocuklarımıza saygın bir gelecek bırakabiliyorsak bunu, her şeyden önce aziz şehitlerimize borçluyuz. Kurşun sıkılırken gözlerini kıpmadan üzerine giden, vatanına ve milletine kanat germeye çalışan yurdun her köşesinde kahramanca mücadele ederek canlarını veren şehitlerimizi manevi varlıklarını sonsuza dek yaşatacağız. Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak, kollamak ve muhafaza etmek kararından asla vazgeçmeyecektir. Bu uğurda binlerce şehit ve yaralı veren silahlı kuvvetleri bundan sonrada ne pahasına olursa olsun ülkemizin birlik ve bütünlüğünü korumaya kahraman korucularımızla birlikte omuz omuza devam edecektir. Aziz şehidimiz aziz Arif Güngen, uğrunda can verdiği vatan toprağında al yıldızlı bayrağın gölgesinde sonsuza dek huzur içinde uyu. Kanın son damlasına kadar savunmaya ant içtiğin emaneti devralıyoruz. Bu emanet senin ve diğer şehitlerimizin kutsal emaneti olarak ilelebet muhafaza edilecek, kirletilmesine asla izin verilmeyecektir."

Törenin ardından şehit korucu Arif Güngen, Şırnak Büyük Mezarlık'ta gözyaşları arasında toprağa verildi.