Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde iddianamenin okunmasına devam edilirken, 140 sayfasının okunmasının ardından özetinin okunması kararlaştırıldı.

İddianamede Şırnak Kent Konseyi çatısı altına bulunan Halk Konseyi, Toplum Koordinasyonu, Özgür Yurttaşlık Meclisleri, İdari Mahkeme Heyeti, Seçim Kurulu, Demokratik Gençlik Hareketi, Yurtsever Gençlik Hareketi, partiler ve sendikalar hakkında ayrıntılı açıklamalar yapıldı. İddianamede adı geçen organların tamamının birbirlerine bağlı olduğu vurgulandı.

ÖRGÜT KCK İLE DEVLETİN ALTERNATİFİ YAPILAR KURMAK İSTİYOR

Kent konseylerinin terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın talimatı ile kurulduğu vurgulanan iddianamede, 'KCK yapısının bu şekilde oturabileceği, demokratik özerkliğin köy ve mahallelerden başlayarak kent konseylerine gideceği belirtmiştir. Zaten kent konseylerinin açıklamarının örgütün taleplerinden farklı olmadığı görülmektedir. Örgütün KCK ile halihazırda olan devletin alternatifini kuracak yapılar oluşturduğu isyan bilincinin kuvvetlendirmeye çalışıldığı ve tüm yapılanların Abdullah Öcalan'ın özerklik projesine uygun yapıldığı görülmektedir' ifadeleri kullanıldı.

Kent meclislerine katılanların amaçlarının Kürdistan'ı kurarak Öcalan'ı özgürleştirmek olduğu belirtildi. Toplantılarda Öcalan'ın avukat görüşme notlarının talimat olarak okunduğu vurgulandı. KCK sözleşmesi ve kent konseyi çalışmalarının karşılaştırılmasında çok sayıda benzerlik görüldüğü belirtilen iddianamede, 'Amaçlanan halkın sorunlarını kendi yasadışı sistemlerinde çözerek halkı devletten uzaklaştırmak olduğu görülmektedir. Bağımsız Kürdistan'ı kurmak için kendi anayasalarını hazırladıkları görülmektedir. Çalışmalar demokratik özerklik sözleşmesine göre yapılıyor' denildi.

Daha sonra söz hakkı verilen iddia makamı, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamını talep etti. Bunun üzerine söz alan sanıklar avukatı Mesut Beştaş, toplantıların KCK sözleşmesinde bahsedilenden çok TBMM görüşmelerine benzediğini belirterek, "Sadece toplantının olduğu binanın önünde fotoğrafı çekildiği için tutuklanan insanlar var. Tahliyelerini talep ediyoruz" dedi.

Mahkemede sanıklarının tutukluluk hallerinin devamına karar verip, duruşmayı yarına erteledi.



FB (GG/RT)