Şırnak Devlet Hastanesi'nde staj yapan Sağlık Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi Ö.K.'yi taciz ettiği iddiasıyla, Dr. Ahmet Güngör'ün dün kızın yakınlarınca tartaklanıp dövüldü. Saldırıya uğrayan Dr. Güngör 2 günlük 'iş görmez' raporu aldı. Saldırıya uğrayan doktorun sekreteri Hanife Ayaz, taciz iddiasını yalanlayarak, "Kız öğrenci 3 günlük rapor istedi. Doktor da 1 günlük rapor verince, kız ailesini de sanırım kandırdı. Beni ve doktoru bir odaya kilitleyip dövdüler" dedi.

MESLEKTAŞLARI DESTEK EYLEMİNDE

Olayı protesto için hastanede görevli doktorlar, bu sabah 2 günlük iş bırakma eylemi başlattı. Başhekimlik önünde toplanan grup alkışlar eşliğinde, 'Şırnak sizinle gurur duyuyor' diyerek iş bırakan doktorlara destek verdi. Kalabalığın alkışlarına karşılık dışarı çıkarak teşekkür eden doktorlar, tacizle suçlanarak saldırıya uğrayan Dr. Ahmet Güngör temize çıkana kadar eylemi sürdüreceklerini acil vakalar dışında hasta bakmayacaklarını söyledi.

Eylem üzerine Devlet Hastanesi'ne gelen İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Fikret İnal, doktorların ciddi bir özveri ile çalışıp, böyle bir şiddete maruz kalmalarını tasvip etmediklerini belirterek, "Hekim arkadaşlar kendileri karar almışlar. Umarız ne ilimizde ne de Türkiye genelinde sağlık çalışanları şiddete maruz kalmaz ve bu olay son olur" dedi.

"2 GÜN ÖNCE 2 ÇOCUĞUN HAYATINI KURTARMIŞTI"

Sağlık- Sen Şırnak Şube Başkanı Hakan Usal da yaptığı basın açıklamasında dün öğle saatlerinde çocuk cerrahi uzmanı Dr.Ahmet Güngör ve yanında çalışan sekreterinin odalarında saldırıya uğradığını söyledi. Uysal sözlerini şöyle sürdürdü:

"Oysa aynı doktor iki gün önce büyük üniversitelerde, eğitim araştırmalarda gerçekleştirilebilecek başarılı operasyonlara imza atmış ve iki çocuğumuzun hayata bağlanmasına vesile olmuştur. Üstün hizmetlerinden dolayı plaketle ödüllendirilmiş ve bütün hastaların teveccühünü kazanmış bir doktorumuzdur. Kişilerin şahsi beklentilerine cevap verilmediği, yasaların ve kanunların hatırlatıldığı durumlarda, çalışanlarımızın hem darp edilmeleri, hem de hiçbir inanca, vicdana sığmayacak seviyede iftiralara maruz kalmaları, kabul edilemez bir durumdur. Bundan dolayı da bu eylemi gerçekleştirenleri şiddetle kınıyoruz."

"TACİZ YOK, KIZ AİLESİNİ DE KANDIRMIŞ"

Dün meydana gelen saldırıda Dr. Ahmet Güngür'ün yanında bulunan sekreteri Hanife Ayaz da, taciz iddiasını yalanlayarak, şöyle konuştu:

"Ö.K. adlı kız öğrenci doktordan 3 günlük rapor istediği ve doktor da 1 günlük rapor vermesi üzerine ailesine doktorun kendisini taciz ettiği yönünde yanlış bilgi verdi. Bunun üzerine Ö.K., ailesiyle birlikte polikliniğini basarak hem doktoru, hem de beni dövdüler. Bizi odaya kilitlediler. Taciz gibi bir şey söz konusu değil. Hastalar da vardı orada, onlar da bu anlattığım olaya şahitlik yaptı."

Olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatırken, saldırıya uğrayan Dr. Güngör'ün 2 günlük iş görmez raporu aldığı belirtildi. Şırnak Devlet Hastanesi'nde 2 günlük iş bırakma eylemi başlatan 57 doktorun sadece acil vakalara müdahale ettiği belirtildi.

VALİLİKTEN KINAMA

Şırnak Devlet Hastanesi'nde görevli Dr. Güngör'e saldırıyla ilgili savcılık soruşturma başlatırken, Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada da olay kınandı. Valilik açıklaması şöyle:

"12 Aralık 2012 tarihinde İlimiz Şırnak Devlet Hastanesi'nde sorumsuzca davranan bazı kişiler tarafından görevi başındaki bir doktorumuza şiddet uygulanmıştır. Konu ile ilgili derhal gerekli işlemler başlatılmış, Şırnaklı hemşehrilerimize ve onların çocuklarına hizmet amacıyla ilimize gelen ve fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarımıza yönelik bu türden çirkin davranışları nefretle kınıyoruz. Bir hukuk devleti olan ülkemizde vatandaşlarımızın şikayetlerini yetkili mercilere yapmaları ve hukuk dışına çıkmamaları gerekmektedir."

EK(GG/AAA)