Bbasın toplantısı yapan Sadrettin Soranlar, 1 Haziran 2012 tarihinde Seydişehir Kuğulu Park'ta 200'e yakın manzara fotoğrafı çektiğini ve bunları bilgisayar ortamına aktarırken bir tanesinde garip bir cisim gördüğünü belirtti. Bu fotoğrafı da 'UFO' ibaresini kullanmadan gazetesinde 'Seydişehir'de esrarengiz cisim' olarak yayınladıklarını belirten Soranlar, 5 Haziran tarihinde araştırmacı- gazeteci Ardan Zentürk aracılığıyla Sirius Ufo Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Haktan Akdoğan ile irtibata geçtiğini kayddet. 

Çektiği fotoğrafları Haktan Akdoğan'a gönderdiğini belirten Soranlar, şunları söyledi:

''15 Haziran günü Haktan Akdoğan ile görüştüm. Kendisi fotoğrafın kesinlikle fotomontaj olmadığını bu cismin kesinlikle 'UFO' olduğunu söyleyip, fotoğraftaki cismin 'Türkiye'de ve dünyada çekilmiş en net ufo fotoğrafı olduğunu belirterek beni taktir etti. Bunun üzerine yazılı belge talep ettim. Bunun akabinde 20 Haziran 2012 tarihinde tarafıma cismin 'ufo' olduğuna dair mail gönderdi. Daha sonra biz de cismin 'ufo' olduğu iddia ettik."

"GÜVENİLİRLİĞİ SORGULANMALI"

Bu gelişmelerin ardından Haktan Akdoğan'ın cisimle ilgili farklı açıklamalarda bulunduğunu belirten Soranlar, şöyle devam etti:

"26 Haziran 2012 tarihinde Haktan Akdoğan, tüm basın kuruluşlarına yazılı açıklama yaparak görüntüdeki cismin fotomontaj olmadığını tespit ettiklerini fakat fotoğrafın çekildiği bölgede incelemelerde bulunmaları gerektiğini tarafıma bildirdiğini belirterek talihsiz ve kendini yalanlayan ifadeler kullanmıştır. Haktan Akdoğan'ın amacı nedir? Fotoğraftaki cismin 'UFO' olduğunu hem sözlü hem de yazılı olarak bildirdikten sonra şahsımı yanıltıp, arkasından basına yaptığı farklı açıklamalarla toplumu yanıltmak mıdır? Yaptığımız her türlü haber belgelidir. Haberden sonra yaşanan gelişmeler sonrası Akdoğan'ın ve Sirius Merkezi'nin ne kadar güvenilirliği tartışmaya açılmalıdır. Olayla ilgili tüm sorumlu Sirius Uzay Merkezi'dir."

Soranlar'ın avukatı Serdar Demirci müvekkili hakkında karalama kampanyası başlatıldığı taktirde hukuki işlem başlatacaklarını söyledi.

HAKTAN AKDOĞAN'IN GÖNDERDİĞİ YAZI:

''Rasyonel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni sayın Sadrettin Soranlar tarafından 1 Haziran 2012 tarihinde Konya Seydişehir Bölgesi'nde görüntülenen 'Ufo' olduğu iddia edilen fotoğraf incelenmek üzere kurumumuza gönderilmiştir.Fotoğraf üzerinde özel filtre analizi ve programlarla yapılan her türlü piksel, gölge, ışık, kontrastnefatif vs. değerlerin detaylı olarak incelenmesi ve analizi sonucu görüntüdeki cismin kesinlikle montaj olmadığı tespit edilmiştir. Ayrıca cismin disk şeklinde ve metalik bir yapıya sahip olduğu görülmüştür. Cismin hiç bir şekilde bilinen konvansiyonel araçlarla uyuşmamakta ve kurumumuz tarafından UFO olarak sınıflandırılmıştır.''



MKY(İA/İD)