Kopacağı ileri sürülen kıyametten etkilenmeyeceğine inanılan İzmir’in Şirince Köyü’nde pansiyon işletmeciliği yapan Sevan Nişanyan, basın toplantısı yaptı. Sivri diliyle tanınan Nişanyan ortaya çıkan durumla dalga geçti. Nişanyan, şunları söyledi:

“Ben köyü bir hayli kalabalık görüyorum. Bugüne kadar görmediğim kadar geyik ve sazan gördüm. Ünlülere gelince, manevi alanda konaklayacağını düşünüyorum. Bu dünya gözüyle göreceğinizi zannetmiyorum. Yarın saat 13.11 de yine geyik ve sazan sayısında artış olacağını zannediyorum. Daha önce gece yarısı olması bekleniyordu, soğukta insanlar mağdur olmasın diye öğlen vaktine alınmış.” 

Selçuk Müftüsü'nün yarın cuma namazı için köye gelmesiyle ilgili soruya cevap veren Nişanyan, “Müftünün mesajı 'Başka geyiklere inanmayın bizim geyiğimize inanın' diyecektir. Ne gibi kaygı içinde olduğunu bilemiyorum. Ben yarın oraya gitmeyeceğim. Daha önemli işlerim var. Kendimi peygamber ilan edeceğim” diye konuştu.

MORALLER BOZULDU

Bu arada, havanın kararmasıyla birlikte köy esnafı, işyerlerini kapatarak evlerine gitti. Kıyamet gününe özel ürünleri hazırlayan ancak bugün itibariyle istedikleri satış rakamına ulaşamayınca hüsrana uğrayan esnaf, umutlarını yarına bıraktı.

Köye konuşlanan sağlık, sivil savunma ve jandarma ekiplerinin de teyakkuz halinde geceyi ayakta geçirecekleri bildirildi. Ayrıca, köyün belirli noktalarında yakılan ateşlerin başında köyde bulunanlar geceyi eğlenerek geçirdi, kimisi ise dilek balonlarını havaya uçurdu.



SELÇUK (İzmir)