Elvan EZBER/İSTANBUL, TÜYAP'ta bugün açılan İstanbul Boat Show Fuarı'nda stand kuran Sirena Marine denizcilik şirketi, "Umuda Yelken" projesi kapsamında doğuştan engelli 17 yaşındaki Cansın Yemlihaoğlu'nun en büyük hayalini gerçekleştiriyor. Cansın ve babası Sirena Marine'nin vereceği Azuree 40 modeli tekneyle bir hafta yolculuktan sonra 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda Samsun'a çıkacak.


DENİZ TUTKUNLARININ BEKLEDİĞİ FUAR


Deniz tutkunlarının beklediği İstanbul Boat Show Fuarı bugün Beylikdüzü TÜYAP'ta açıldı. Boat Show’da en küçüğünden en büyüğüne yüzlerce tekne görücüye çıkarken, binlerce tekne ekipman ve aksesuarı da sergileniyor. 25 Şubat’a kadar açık olacak fuarda stand kuran firmalardan biri de Sirena Marine Denizcilik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Sirena Marine kurduğu standda Azuree 33 ve Azuree 40 modelinden oluşan iki teknesini görücüye çıkardı. Stand açılışına Sirena Marine Yönetim Kurulu üyesi İpek Kıraç, babası işadamı  İnan Kıraç'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.


İpek Kıraç’ın evsahipliğinde gerçekleşen basın toplantısında Azuree’nin yelkenli dünyasının farklı aktörleri ile gerçekleştirdiği çalışmalarla sadece tekne üreticisi olarak değil bu dünyanın önemli paydaşlarından biri olarak kendini konumlandırmak istediği belirtildi. 


2012 proje ve hedeflerini anlatan Azuree Satış ve Pazarlama Müdürü Deniz Özçakır; “Bu yıl daha fazla ülkede, daha fazla yelkenciye ulaşmayı hedefliyoruz. İtalya, İspanya, Yunanistan ve Avustralya’dan sonra satış ağımızı 2012’de Almanya, İngiltere ve Fransa ile genişletmek üzere çalışmalara başladık. Teknelerini daha çok gezi amaçlı kullanmak isteyenler için Azuree 40 Voyage Paketi’ni yarattık. Yelkencilik bir yaşam şekli dolayısıyla bu dünyada var olabilmek için ürünün dışında bir yaşam tarzı da sunmanız gerekiyor. Stratejik partnerlerimiz ve yeni projelerimizle Azuree Dünyası’na ilk adımı atıyoruz” şeklinde konuştu.

Ayrıca Sirena Marine, "Umuda Yelken" sosyal sorumluluk projesinde 17 yaşındaki engelli Cansın Yemlihaoğlu'nun hayalini de gerçekleştiriyor. Cansın’ın en büyük hayali profesyonel yelkenci olan babası Hakan Yemlihaoğlu ile yelkenli yapmak. Cansın’ın, yelkenliyle 12 Mayıs tarihinde İstanbul’da başlayacağı seyir, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda Samsun’da noktalanacak. Cansın ve babası bu seyri, Cansın’ın ihtiyaçları gözetilerek hazırlanan Azuree 40 ile gerçekleştirecek. Mart ayı sonunda Cansın ve babası kendilerine tahsis edilen teknede antremanlara başlayacak.


Kendisine verilen destekten dolayı çok mutlu olan Cansın, "En büyük hayalimin gerçekleşmesine çok az kaldı. Engelli olmak hayal kurmaya engel değil. Katkıları geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. Baba Hakan Yemlihaoğlu ise "Yolculuk sırasında sponsor ve reklamlardan elde edilecek gelirle 4 engelli gencin hayalini de gerçekleştireceğiz" dedi. Katılımcılar standda bulunan Azuree 33 ve Azuree 40 model tekneleri gezdi. Teknelerdin Azuree 33'ün fiyatının 120 bin Euro Azuree 40'ın fiyatının ise 155 bin Euro olduğu belirtildi.

EE(HE) (FOTOĞRAF)