Ova Mahallesi'nde 26 Aralık 2011'de meydana gelen olayda, iddiaya göre, Abdulhamit Temel, tanıdıkları Mehmet Şirin Sarıgül ile Kadir Atakol'a işletmeciliğini yaptığı kahvenin önünde yöresel şırdan dolması satmaları için izin verdi. Bunun üzerine Sarıgül ile Atakol da kaldırıma şırdan tezgahı koyarak, başına da çocuklarını oturttu. 3'üncü gün durumu fark eden bina sahibi 44 yaşındaki Çetin Yaşar, Abdulhamit Temel'e giderek şırdancıların kim olduğunu sordu. Bir gün sonra da Çetin Yaşar'ın bir akrabası Temel'e "Keşke şırdan tezgahını biz açsaydık" dedi.

'SİZ ADAM MISINIZ LAN?' DEYİNCE KAVGA ÇIKTI

Olay günü de Çetin Yaşar'ın çocukları tezgah başındaki çocuklarla tezgahın kaldırılması konusunda tartışmaya başladı. Ardından da Yaşar evinden sokağa inerek, "Burada aile var. Eşimiz çocuklarımız girip, çıkıyor. Evin önünden tezgahı kaldırın" dedi. Çetin Yaşar, sonra da çocuklarını alıp eve çıktı. Bu sırada tezgahın başındaki 16 yaşındaki M.S. ile 17 yaşındaki M.A.A., "Siz adam mısınız lan?" deyince Çetin Yaşar ile çocukları tekrar döndü. Taraflar arasında kavga çıktı. Bu esnada evinde bulunan Çetin Yaşar'ın kardeşi Niyazi Yaşar, 2'nci kattaki evin balkonundan sokakta kavga edenlerin üzerine av tüfeğiyle ateş etti.

Binanın zemin katında kahve işleten Abdulhamit Temel de, iddiaya göre, hem Niyazi Yaşar'ın tüfekle ateş etmesi hem de insanların toplanması üzerine, kavgayı yatıştırmak amacıyla tabancasıyla havaya ateş etti. Temel'in açtığı ateş sonucu ikinci kattaki evin balkonundaki Niyazi Yaşar başından yaralandı. Yaşar, kaldırıldığı hastanede öldü.

Vurulmadan önce, tüfeğiyle ateş eden Niyazi Yaşar'ın, önce kendi kullandığı tüfekten çıkan saçmanın tavandan sekerek başına isabet etmesi sonucu yaralandığı ileri sürüldü. Ancak, Yaşar'ın yapılan otopsisinde, kafatasını delip beynine kadar ulaşan mermi çekirdeğinin komşusu Abdulhamit Temel'in kullandığı tabancadan çıktığı belirlendi. Bunun üzerine gözaltına alınan Temel, ifadesinde, kavga dolayısıyla toplanan kalabalığı dağıtmak için havaya doğru ateş ettiğini ve öldürme kastıyla hareket etmediğini ileri sürdü.

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. Adana 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne düşen iddianamede, sanık Abdulhamit Temel hakkında 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istendi.

Sanık Temel'in yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.



MKA(OA/CK)