Şehit tankçı er Bülent Yalçın’ın cenazesi bugün askeri uçakla memleketi Sinop’a getirildi. Burada yapılan karşılama töreninin ardından şehidin cenazesi, konvoy eşliğinde Kefevi Mahallesi Büyük Çeşme Sokak üzerindeki baba evine getirildi. Şehit ailesinin evinin bulunduğu sokak Türk bayraklarıyla donatıldı. Evin önünde dua okunarak helallik alındı.

Sinop Devlet Hastanesi yemekhanesinde işçi olarak çalışan anne Nevin Yalçın, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılıp gözyaşı döktü. Sinir krizi geçiren şehit annesi "Oğlumu ne olur almayın. Lanet olsun PKK’ya. Yavruma nasıl kıydınız?" diyerek gözyaşı döktü. Şehidin ablası 23 yaşındaki Burcu Yalçın ve şehidin pazarcılık yapan babası Murat Yalçın da gözyaşlarına boğuldu.

Şehidin tabutu daha sonra cenaze namazı için Alaattin Camisi'ne götürüldü. Burada şehit annesi Nevin Yalçın, tabutu önünde bulunan oğlunun fotoğrafını sarılıp öptü. Taziyeleri kabul eden şehit babası Murat Yalçın ise ayakta durmakta güçlük çekti.

6 yıldır Sinop'taki futbol kulüplerinde oynayan şehit tankçı er Bülent Yalçın’ın son 1 yıldır forma giydiği Birinci Amatör Küme'de mücadele eden Ayancık Belediyespor'daki takım arkadaşları da cenaze töreninde gözyaşı döktü. 

Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu üzerine giydiği 6 numaralı forması da örtüldü. Bülent Yalçın'ın futbol takımında oynamak için Ayancık İlçesi'nde oturan halası Ayla Yalçın ile birlikte kaldığı belirtildi.

Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrasında şehit tankçı er Bülent Yaçın’ın cenazesi konvoy eşliğinde askeri tören için Sinop Valiliği önüne getirildi.

Cenaze törenine Vali Ahmet Cengiz, Sinop Garnizon Komutan Vekili Binbaşı Eyüp Aktaş, Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, askerler ve diğer protokol üyeleri ile yaklaşık 20 bin kişi katıldı. Cenaze töreni sonrasında şehidin cenazesi şehir merkezindeki şehitliğe defnedildi.



YK(MS/SS)