Samsun ve Sinop'ta 2 gündür etkili olan sağanak yağış bölgede büyük hasara neden oldu. Dün akşam Sinop'ta yeniden başlayan yağmur sabaha kadar sürdü. Yoğun yağış nedeniyle Dikmen- Sinop- Samsun karayolu ulaşıma kapandı. Dikmen- Sinop- Samsun karayolu bağlantı kavşağındaki yolun yaklaşık 50 metrelik kısmı çöktü. İlçenin il merkezi ve çevre ilçelerle olan bağlantısı koptu.

Yağışın etkili olduğu Ayancık ilçesinde de hayat felç oldu. Ayancık- Yenikonak karayolu, Türkeli köprüsü ve Yenikonak Babaçay köprüsü yoğun yağış nedeniyle yıkıldı. Ayancık ve Türkeli ilçelerini birbirine bağlayan karayolu ise ulaşıma kapandı. Ayancık Kaymakamlığı da ilçede uyarı anonsları yaptı. Vatandaşlara mecbur olmadıkça karayolunun, köprülerin kullanılmaması istendi.

Sinop Valisi Ahmet Cengiz, yağışın devam ettiğini, henüz hasar tespiti yapamadıklarını belirterek, lokal bazı sorunların olduğunu ifade etti. Ekiplerin sorun yaşanan her bölgede çalışma sürdürdüğünü ve vatandaşlara yardım noktasında ulaşmaya çalıştığını belirten Vali Cengiz, herhangi bir can kaybının yaşanmadığını ifade etti.