Sinop'da bugün öğle saatlerinde denizin üzerinde 3 ayrı noktada hortum meydana geldi. Yaklaşık 5 dakika sonra hortumlar Ada Burnu açıklarından kayboldu. Ardından başlayan sağanak yağmur köylerde ekili arazileri sular altında bırakırken, kent merkezinde bazı ev ve işyerini su bastı. Yağmur suları kanalizasyonları tıkayınca sokaklar göle döndü. Sinop Valisi Ahmet Cengiz, hortumun kentin açıklarında deniz üzerinde meydana geldiğini belirterek, "Hortumlar kentin açıklarında meydana geldi. Kent merkezine bir zarar vermedi. Ardından başlayan sağanak yağmur bazı yerlerde su taşkınlarına neden oldu. Maddi zarar var. Arkadaşlarımız çalışmalara başladı" diye konuştu.

METREKAREYE 50 KİLOGRAM YAĞMUR

Samsun Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Sinop'ta metrekareye 50 kilogram yağmur düştüğünü belirtti. Sinop Belediye Başkanı CHP'li Baki Ergül şu açıklamayı yaptı:

"Ev ve işlerini sular bastı. Arkadaşlar hemen müdahale etti. Yağmur halen devam ediyor. Tedbirlerimizi aldık. Kapalı kanalizasyonların açılması için çalışmalarımız sürüyor. Meteorolojiden yağmurun Perşembe gününe kadar etkili olabileceği uyarısı geldi. Biz de tüm ekiplerimizle birlikte çalışıyoruz. Özellikle binaların bodrum katlarında oturan vatandaşlarımızın sağanak yağmur ve ardından gelebilecek sele karşı dikkatli olmalarını istedik."

EA(İS/COŞ)