Bir grup PKK'lının eylem amaçlı Suriye üzerinden Türkiye'ye gireceği istihbaratını alan polis ve jandarma, sınır hattında teröristlerin geçebileceği noktalarda yoğun güvenlik önlemi aldı. Pazar günü sabaha karşı jandarma timleri, Akçakale'nin Öncül Köyü yakınlarından Türkiye'ye giriş yapan 4 kişiyi düzenlediği operasyonla yakaladı. Terör örgütü kamplarında bomba eğitimi aldığı ileri sürülen İsmail K., Haşim D., Mehmet Nedim T. ve Yılmaz A. adlı şüphelilerin üzerlerinden A4 ve C4 türü patlayıcılar ile bomba yapımını gösteren krokiler ve PKK'nın talimatlarının yazılı olduğu evrak ele geçirildi.

SORGUDA KONUŞMUYORLAR

Gözaltına alınan 4 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından savcılık talimatı ile Terörle Mücadele Şubesi polislerine teslim edildi. Polis tarafından yapılan incelemede ele geçirilen 4 şüphelinin, 'Terör örgütü üyesi olmak', 'Terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak' ve 'Terör örgütü lehine eylem yapmak' suçundan sabıkaları bulunduğu saptandı. Bomba yapımına ilişkin krokiler ve örgüt talimatlarını içeren evrakı inceleyen polisler, bunlara ilişkin şüphelilere yönelttiği sorulara ise cevap alamadı. 4 şüpheli sorgulamalarında susma hakkını kullandı.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen 4 şüphelinin, gözaltı süresinin dolmasıyla birlikte yarın sabah yakalandıkları yer olan Akçakale ilçesinde mahkemeye çıkarılacakları bildirildi.



(HK/BT)