Geçen 8 Kasım'da Resulayn'da, muhalifler ile ordu birlikleri arasında çatışma çıktı. Şiddetli çatışmalar sonrası Suriye savaş uçaklarının da 3 gün boyunca bombardıman uyguladığı Resulayn'da kontrol muhaliflere geçti. Geçen pazartesi günü muhalifler ile PKK'nın Suriye kolu olarak bilinen PYD güçleri arasında çatışma başladı. Şiddetin dün arttığı çatışmalarda sınırı aşan bir mermi sınır hattındaki Atatürk İlköğretim Okulu'nun bahçesinde bulunan okulun müdür yardımcısı Yunus Tosun'un yaralanmasına neden oldu. Suriye tarafından atılan bir roket ise Cumhuriyet Mahallesi'nde sokağa düştü. Patlamadığı belirlenen roketatar mermisi, güvenlik güçleri tarafından kontrollü olarak imha edildi. Tedirginliğe yol açan çatışmaların ardından ilçede eğitime ara verildi.

YAĞMUR SESSİZLİK GETİRDİ

Gece boyu devam eden çatışmalar, sabaha karşı başlayan sağanak yağmur nedeniyle yerini sessizliğe bıraktı. Sabah saatlerinde sis ve sağanak yağmur nedeniyle hem Ceylanpınar hem de Resulayn'da sokakların boşaldığı görüldü. Zaman zaman duyulan birkaç el silah sesi dışında çatışmaların olmadığı Resulayn'da, korkuya kapılan Suriyeliler'in yanlarına aldıkları birkaç parça eşyalarıyla yağmur altında sınırı geçerek Türkiye'ye gelmeye devam etmeleri dikkat çekti. Sınırı aşan Suriyeliler, Ceylanpınar'da bulunan yakınlarının yanına gitti.

CEYLANPINAR'DA OKULLAR TATİL

Ordu birlikleri ile muhaliflerin çatışmalarının başlamasıyla 9 gün eğitimin aksadığı Ceylanpınar'da, dünkü gelişmeler sonrası eğitime bugün de ara verildi. Okulların tatil edilmesi, sağanak yağmur ve çatışma tedirginliği Resulayn'ın komşusu olan Ceylanpınar'da sokakların boşalmasına neden oldu. Sokakların boşaldığı ilçede vatandaşlar, hem yağmur hem de çatışma tedirginliğinden dolayı sokağa çıkamadıklarını söylerken, sınır hattına bir an önce huzur gelmesini diledi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ SÜRDÜRÜLÜYOR

Yağmurun sessizlik getirdiği sınır hattında güvenlik önlemleri ise halen sürdürülüyor. Polis ve jandarma tarafından alınan güvenlik önlemleri devam ederken, zırhlı araçlar ile de sık sık sınır hattında devriye görevi yapılarak, kaçak geçişler engellenmeye çalışılıyor.



(HK/BT)