Saat 13.00 sıralarında Türk Hava Kuvvetleri'ne ait 2 savaş uçağı, Akçakale İlçesi semalarında görüldü. Diyarbakır'dan kalktığı öğrenilen 2 uçak, Suriye sınırındaki Ceylanpınar semalarında görülmesi, sınırın iki tarafında kısa süreli heyecana yol açtı. Sesleri duyanların Suriye uçaklarının yeniden bombardıman yapacağı endişesine kapılmasına yol açan uçakların Türk Hava Kuvvetleri'ne ait olması herkesi rahatlattı.

MUHALİFLER SINIRDA TOPLANDI

Sessizliğin hakim olduğu Resulayn'da, silahlı muhalifler öğle saatlerinde Türkiye sınırındaki tren raylarının bulunduğu bölgeye geldi. Ellerinde silahları ile tren raylarına gelen muhalifler, burada sık sık tekbir getirdi. Türkiye tarafından net şekilde görülen muhalifler, ülkelerinden kaçarak Ceylanpınar'a gelen ve sınırda toplanan Suriyeliler ile birlikte zaman zaman tekbir getirip, Özgür Suriye Ordusu lehine slogan attı. Muhalifler ellerindeki silahlarını da havaya kaldırarak zafer gösterisi yaparken, sınır hattında muhaliflerin yanı sıra Suriyeli birçok vatandaşın da toplandığı görüldü. Suriyeliler'in Türkiye sınırına yakın bir noktada toplanmalarının sebebinin, olası bir hava saldırısından korunmak olduğu bildirildi.

TMO BOŞALTILIYOR

Öte yandan çatışmaların ardından sessizliğin hakim olduğu Suriye sınırında bulunan Toprak Mahsulleri Ofisi'nin silolarında bulunan tahılların da boşaltılmasının kararlaştırıldığı bildirildi. Yetkililer, güvenlik tedbirleri kapsamında sınırın yanı başında bulunan ve daha önce çok sayıda şarapnel parçasının isabet ettiği TMO silolarında bulunan tonlarca tahılın bölge illerindeki depolara nakledilmesinin kararlaştırıldığını bildirdi. Karar sonrası, TMO silolarındaki tahıllar kamyon ve TIR'lara yüklenerek bölge illerine götürülmeye başlanırken, nakliye işleminin 15 gün sürebileceği kaydedildi.



(HK/SS)