Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu’nda 13’ü branş, 12’si sınıf olmak üzere 25 öğretmen görev yaparken, 4+4+4 sistemine geçilmesi üzerine 7 öğretmen daha atandı. Ancak atanan öğretmenlere ihtiyaç duyulmadığı için 6 öğretmen başka yerlere gönderilirken Nuray Volcal okulda kaldı. Volcal’a sınıf bulunması için de 52 öğrenci bulunan 2-A sınıfının ikiye bölünmesi karar alındı. Okul yönetimi, velilerin karşı çıkmasına rağmen, sınıfı ikiye böldü. Velileri de çağırarak kura çekti. Böylece öğrencilerin yarısı sınıfın öğretmeni Mehmet Varol’a, yarısı da Nuray Volcal’a verildi.

Ancak bazı veliler, kura çekimi sırasında okulda olmadıklarını belirterek, kuranın şaibeli olduğunu iddia etti ve Nazilli Kaymakamlığı’na şikayet dilekçesi verdi. Okul idaresinin yeniden kura çekmek istememesi üzerine de veliler hem çocuklarını okula göndermedi hem de okulun önünde toplandı. Velilerin protestosu üzerine müdür vekili Tuncay Ayas durumu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan’a iletti. Ercan da Kaymakam Mehmet Okur’u haberdar etti.

OKULA GELDİ

Kaymakam Mehmet Okur, hemen Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu’na gelerek Müdür Vekili Tuncay Ayas’ın yanına çıktı. Okur, "Veliler bana gelip kura çekiminde şaibe olduğunu bildirdi. Ben de size yeniden kura çekilmesi yönünde talimat verdim. Neden benim talimatımı dinlemediniz. Benim bu okulda şaibe olmadığına emin olmam lazım" diye konuştu. Okul Müdürü Ayas çekilen kurada şaibe olmadığını göstermek amacıyla kaymakama kura çekilen torbayı ve topları gösterdi. Odaya velileri de alan Kaymakam Okur, onları da dinledi. Bazı veliler "Kura yeniden çekilsin şaibe var" derken, bazı veliler de bunu kabul etmedi. Bir karar vermek için velileri odadan çıkaran Kaymakam Okur idarecilerle görüştü.

KARARI ERCAN AÇIKLADI

Okul bahçesinde merakla kararı bekleyen velilere sonucu İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan açıkladı. Ercan, velilerin çocuklarını istediği sınıf öğretmenine verme hakkı bulunduğunu belirterek, öğretmen tercihi yapmalarına karar verdiklerini söyledi. Kararı olumlu karşılayan veliler, olaysız olarak okuldan ayrıldı.