BSB tarafından 15 yıldır organize edilen Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali'nde gösterilecek filmlere karar vermek için, 2-5 Ağustos tarihleri arasında, 100'e yakın sinemacı İznik'te kampa girecek. Festivale başvuran 400 film arasından ön elemeyi geçen 120 film, İznik'teki izleme kampında, belgesel sinema alanında çalışan profesyoneller, akademisyenler, yönetmenler ve sinema emekçileri tarafından değerlendirilecek. Festivalde yer alacak filmler, güçlü ve evrensel bir sinema dili kullanmış olmaları kadar, insanlığı yücelten değerleri, farklı kültürlerin birbirleri yerine geçirilmeden bir arada olmayı savunmaları, insanlığın gelecek tasarımına katkı sağlamaları, farklı ve derin bakış açıları sunuyor olmaları gibi temel ölçütler çerçevesinde seçilecek.

27 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek 15'inci Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali bu yıl 'Sistem Hatası' başlığı altında organize edilecek. İspanya, İran, Almanya, Yunanistan gibi dünyanın dört bir yanından gelen filmler, İstanbul'un iki yakasında, ücretsiz olarak gösterilecek.

Şimdiye kadar 58 ülkeden, bin 200'ün üzerinde filmin gösterildiği ve 150'ye yakın yerli ve yabancı yönetmenin İstanbul'da ağırlandığı festivale katılan filmler siyah, kırmızı, turuncu, sarı, mavi, mor ve yeşil olmak üzere 7 farklı bölümde gösterilecek.