Marmaris’te yaşayan Tayfur Ailesi’nin ortanca çocuğu Rabia, 2004 yılı Nisan ayında kardeşi Sinem’i elinden tutarak, evlerinin yakınındaki parka götürdü. Bir süre parkta kalan kız kardeşler evlerine dönmek için, Atatürk Caddesi’nin yaya geçidinden karşıya geçmek isterken, o zaman 4 yaşında olan Sinem’e, M.D’nin kullandığı 34 ZE 2290 plakalı otomobil çarptı. Önce Marmaris, ardından Muğla’da hastaneye götürülen Sinem son olarak İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi atına alındı. Yapılan müdahalelerle hayata döndürülen Sinem’in tutmayan bacakları ve kolları için fizik tedavisi önerildi.

Marmaris’te fizik tedavisine başlanan Sinem’in bacakları ve kollarında herhangi bir gelişme olmadı. Bu arada, Sinem’in inşaat ustası babası Ersin Tayfur kızının tedavisi için Hisarönü Köyü’ndeki evini ve üç arsasını sattı, elinde avucunda ne varsa harcadı. Sonunda çaresiz kalan baba Ersin Tayfur geçen yıl Ağustos ayının başında Sağlık Bakanlığı İletişim Hattı’nı arayarak yardım istedi. Beklenen yardım eli gecikmeden uzandı. Sinem helikopter ambulans ile alınarak İzmir’e Behçet Uz Çocuk Hastanesi’ne götürüldü ve iki ayağına ikişer ameliyat yapıldı. Eskiden ayaklarını açma çalışması yaparken rehabilitasyon merkezinde acıdan sürekli ağlayan Sinem rahatladı. Sürekli kasılı olan ellerine botoks tedavisi uygulandı ve Sinem 8 yıldan sonra çevresine mutluluk saçmaya başladı.

ONUNLA BERABER BİZ DE GÜLÜYORUZ

Anne Gülay Tayfur kızının yüzünün 8 yıldan sonra ilk kez gülmeye başladığını belirterek, “Onun her şeyi benim. Acıktığını, tuvaletinin geldiğini, herşeyini bakışlarından, çıkardığı seslerden anlıyorum. Ameliyat sonunda ayakları yumuşayıp açılmaya başladı. Ağlamayı kesti ve 8 yıldan sonra ilk kez gülmeye başladı. Şu anda artık tekerlekli sandalyeye rahat oturabiliyor ve dışarı çıkarabiliyorum. Eskiden ayakları büzülmüş, yani kıvrık olduğu için oturamıyor aşağı kayarak düşüyordu. Artık rahatlıkla kıyafet giydiriyorum. Ayak parmaklarında da düzelme var. Rahat uyumaya başladı. Acıyı da hissediyor. Başını dik tutabiliyor. Eskiden hiç görmüyordu şimdi görüyor da” dedi.

DAVA TEMYİZE GİTTİ

Baba Ersin Tayfur kazayla ilgili davanın 8 yıldan sonra bu yıl başında sonuçlandığını, kendilerinin istediği 80 bin liralık tazminatın 30 bin lira olarak karara bağlandığını belirtti. Davayı evlerinin tamirat ve bakım onarım işlerini yaptığı avukat aile üstlendiğini kaydeden Tayfur, “80 bin liralık tazminat davası açıldı. Fakat karar 30 bin lira olarak çıkınca avukatlarımız kararı temyize gönderdi. Şimdi oradan gelecek sonucu bekliyoruz. Bu arada kızıma çarpan M.D. veya ailesi bir kere bile bizi arayıp sormadı” dedi.


 M.D (Murat Dindar)