Dün saat 21.00 sıralarında oluşan ve kısa sürede önüne çıkan her şeyi süpürüp geçen hortum, Sındı Köyü'nde korkulu anların yaşanmasına neden oldu. Köylülerden 66 yaşındaki Niyaz Usul'a ait evin demir ve sactan yapılan çatısı, hortumun etkisiyle yerinden söküldü. 40 metre kadar havada sürüklenen çatı, beton elektrik direğine çarparak yıkılmasına yol açtı. Olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. Beton direğin devrilmesi sonucu Sındı Köyü ve çevresine gece boyu elektrik verilemedi.

Deniz yönünden gelerek dağa doğru hareket eden hortum, elektrik ve telefon direklerinin yanı sıra çok sayıda zeytin, portakal ve badem ağaçlarına da zarar verdi. Bir portakal ağacı gövdesinden kırılarak devrildi. Hortum, köylülerden 82 yaşındaki Ayşe Hesna Dağcı'nın evinin çatısına da zarar verdi.

Sındı Köyü Muhtarı Mustafa Oktay, hortumun verdiği zararın henüz tam olarak saptanamadığını belirtirken, olay sırasında kimsenin ölüp yaralanmamasının tesellileri olduğunu söyledi.

Öte yandan, meteoroloji yetkilileri, bugün ve yarın Datça'da şiddetli yağışın da beklendiğini belirterek sel baskını ve taşkınlara karşı dikkali olunması konusunda uyardı. Ayrıca belediye hoparlörlerinden de sağanak yağmur uyarısı yapıldı.



MÇ(AÖ/BT)