Avrupa Birliği projeleri üzerine çalışmalar yapan ve merkezi Erzurum'da olan SİTODED'in Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu (BESYO) önünde hafta sonu düzenlediği etkinliğe, üniversite öğrencileri büyük ilgi gösterdi. Öğrencilere üyelerinin atık malzemelerden yaptığı 67 uçurtma dağıtıldı. Uçurtmaları gökyüzüne çıkarmaya çalışan öğrenciler esinti olmaması nedeniyle hayal kırıklığı yaşadılar. Bunun üzerine gençler, uçurtmaları bırakıp çalan müzik eşliğinde dans edip, halay çektiler. Tartan pistteki etkinliğin ardından öğrenciler son olarak tırmanış ve su sporları kompleksine giderek zevkli ve heyecanlı dakikalar yaşadı. Üzerinde çift başlı kartal figürü bulunan 30 metre yükseklikteki tırmanma duvarını çıkan öğrenciler, zirvede çığlık attılar.

"ÖĞRENCİLERİN STRES ATMASI İÇİN"

Dünyanın dört bir tarafında bine yakın gönüllünün bulunduğunu belirten SİTODED Projeler Koordinatörü Kadir Ergün, "Üyelerimizin tamamı üniversite öğrencisi. Hazırladığımız projelerle yüzlerce yabancı öğrenciyi ülkemize getirdik ve Erzurum'dan da Avrupa ülkelere gönderdik. Öğrenciler yoğun bir vize sınavından çıktı. Şimdi finallere hazırlanıyor. Onların stres atması için böyle bir etkinlik düzenledik. Aslında bu şenlikte birçok şeyi vurgulamaya çalıştık. Başta atıkların geri dönüşümü konusunda toplumsal duyarlılığı arttırmak amacıyla toplanan atıklarla uçurtmalar yapıldı. Çevre temizliği bilinçlendirildi. Birlik ve beraberlik oluştuğunda yaşamın daha bir anlamı olabildiğini gösterdik. Ayrıca gençler uzun ve sert geçen bir kışın ardından güneşin tadını eğlenerek çıkardı" dedi.

"UNUTMAYACAĞIM"

Dernek tarafından düzenlenen şenlikte birçok ilke imza attıklarını söyleyen Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı birinci sınıf öğrencisi Emriye Pişkin, "Buradaki birçok arkadaşım gibi ilk kez uçurtma uçurup ve duvara tırmandım. Bugünü hayatım boyunca unutmayacağım. Üzerimdeki tüm stresi attım" diye konuştu.