Üniversiteye girişte birinci aşama olarak uygulanan YGS, Bursa’da da yapıldı. Engelli öğrencilerin sınava girmesi için Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesi tahsis edildi. Sabahın erken saatlerinde sınava girecek engelli öğrencileri yakınları araçlarıyla güçlükle okula getirirken sınavın sonuçlanmasını beklerken dua etti.

"ÇOK ZORLUK YAŞADIM"

Tekerlekli sandalyeyle sınava germek için okula gelen 19 yaşındaki Elif Bülbül, ilk defa gireceği sınava çalışmak için çok sıkıntı çektiğini söyledi. Annesi Sultan ve Babası İsmail Bülbül ile sınava girmeden önce okul bahçesinde bekleyen Elif Bülbül, "Sınava hazırlanırken çok zorluk çektim. nnem, babam ve kardeşim sayesinde bu zorlukları atlattım. Sosyoloji veya tarih öğretmenliğini kazanmak istiyorum. Sınava derslerim yüzünden çok çalışamadım. Gece boyunca lise 2’nci sınıfa giden bir öğrenciden ders aldım" diye konuştu. Engellilere yeterli ilgi gösterilmediğini savunan babası İsmail Bülbül ise, şöyle dedi:

"1 Ağustos’ta bu konuyla ilgili bir kanun yürürlüğe girecek umarım güzel gelişmeler olur. Çocuğumu okula bile sürekli arabamla götürüp getiriyorum. Özel asansör ve rampa bakımından çocuğumu okula götürürken çok sıkıntı çektim. Okula tekerlekli sandalye için rampayı bile kendi imkanlarımla yaptırdım. Kızım okulu aksadığı için dershaneye sürekli gidemedi. Devletin bu sıkıntılara bir an önce çözüm bulmasını bekliyoruz."

Okul bahçesinde bekleyen bazı engelli öğrenci yakınları ise sınav heyecanını aralarında işaret diliyle konuşarak atmaya çalıştı.



SB,HT(FK/İD)