Batman'da Ak Parti'nin 'Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'nda konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Balyoz davasının kararına değindi. Kültür Merkezinde yapılan toplantıda konuşan Şimşek şunları söyledi:

"Dün bir karar açıklandı, bu karar tabii ki şunu çok açık ve net bir şekilde gösteriyor. Bundan sonra milletin iradesine bir müdahale olmayacaktır, olamayacaktır. Çünkü bu müdahaleyi yapanlara veya buna teşebbüs edenlere çok açık ve net olarak tabiî ki artık, millet de kayıtsız kalmadığı gibi sistem de kayıtsız kalmıyor. Bunlar Türkiye için tabi önemli dönüm noktaları, hakikatten biz ileri demokrasi anlamında temel hak ve özgürlükler anlamında birçok badireyi atlattık. Çok önemli gelişmeler sağladık ve bence dünkü kararın anlamı şu, bir daha milletin iradesine, halkın iradesine asla müdahale olamaz, müdahale edenler karşılığında tabii ki hukuku bulacak, milleti bulacak ve gerekli cezaya çarptıracaklardır. Bu çok önemli bir dönüm noktası, bu kimin sayesinde oldu, tabii ki sizlerin sayesinde. AK Partili kardeşlerim bu kadar sahada çalışmasa, milletin bizi teveccühü bu çerçevede bu kadar güçlü bir şekilde sağlamamış olsaydık, arkamızda milletin desteği olmasaydı, inanın bu reformların hiç birisini yapamazdık. Bütün bu değişimin mimarları sizlersiniz. Allah sizlerden razı olsun, Çünkü sizlerin sayesinde bu ülke hem ekmeğini büyütüyor, hem özgürlüklerini büyütüyor. Ekonomi de gelişiyor, Türkiye demokratik standartları iyileşiyor, temel hak ve özgürlüklerde ülkemiz hiçbir zaman kat etmediği mesafeyi son on yılda kat etti. Onun için kendinizle gurur duymalısınız."

"KANTAR KÖPRÜSÜNÜN YAKILMASININ KÜRTLERE NE FAYDASI VAR"

Kültür merkezindeki konuşmasını son günlerde artan şiddet olaylarıyla bitiren Maliye Makanı Mehmet Şimşek, sözlerini şöyle tamamladı,

"Terörden kim nemalanıyor arkadaşlar. Terörün kime ne faydası var. Birileri teröre niye başvuruyor. Bu sorulara cevap düşünelim. Hemen yanı başımızda bir Suriye var. Düne kadar oradaki Kürt kardeşlerimize nüfus cüzdanı dahi verilmemiş. Peki, Suriye'de PKK terörü var mıydı? Eğer şiddetin sebebi Kürtlerin hakkı hukuku ise, Kürtlerin özgürlüğü ise, kültürel haklarıysa, yıllarca kimliği dahi verilmemiş, vatandaşlığı dahi kabul edilmemiş, vatandaş yerine konulmamış, Suriye'de Kürtler yok muydu? Eğer şiddetin sebebi hakkı hukuku ise, özgürlüğü ise, Türkiye'de bu kadar hak ve özgürlüklerde bu kadar genişlemenin yaşandığı bu kadar iyileşmenin sağlandığı bir dönemde neden şiddet artıyor. Neden terör artıyor. Çünkü AK partili ile birlikte biz dedik 'hepimiz Müslümanız, hepimiz kardeşiz' Allah bizleri farklı yaratmış olabilir, farklı etnik zenginliktir. Bu bir tehdit değil bu aslında bize güç veriyor. AK Partili ile yıllarca süren ret, asimilasyon ve inkâr siyaseti son buldu. Çok basit bir mantık hiçbir hakkın olmadığı Suriye'de böyle bir mücadele yok. Türkiye'nin zayıf olduğu günlerde bile böyle bir konu gündemde değil. Ne zaman Türkiye güçlense, bölgesel aktör haline gelse hemen terör artıyor. Bu akla şunu geçirmiyor mu? Terör kime hizmet ediyor. Şiddettin kime ne faydası var. Kantar köprüsünü yapan makineleri yakmanın Kürtlere ne faydası var. Batmanlı kardeşlerime, hemşerilerime ne faydası var. Uzun uğraşlar sonucu yapmaya çalıştığımız bu köprü niye rahatsız eder ki? Biz bu bölgeye birçok teşvikleri getirmişiz, bir taraftan buradan gelen haberler, 'Batman'da şu üretildi, Batman'da şu buluş yapıldı, Batman'da ihracat şöyle oldu' değil, 'Batman'da yapmaya çalıştığımız köprünün şantiyeleri yakılması, Batman'da enerji arayan şirketin çalışanlarına saldırdı' Türkiye'nin gündemine gelen haberler. Batman bunu hak etmiyor."