Kasım-2011'de yerleştikleri modern konutlarında tek eksiğin sabit telefon ve internet hizmeti olduğunu ileri süren depremzedeler, verilen vaatlerin bir an önce yerine getirilmesini ve bu ayıbın bir an önce sona erdirilmesini beklediklerini ifade etti. İletişim sorununu cep telefonu ile aşmaya çalıştıklarını dile getiren depremzedeler, internet için ise çözüm bulamadıklarını bildirdi. Türk Telekom'un aylardır hizmet sunamamasını modern çağa yakıştıramadıklarını ifade eden vatandaşlar, vaatlerin bir an önce yerine getirilmesini sabırsızlıkla beklediklerini kaydetti.

Market işletmecisi Mahmut Aydar, "Konutlarda sabit telefon ve internetin olmayışı benim işlerimi de etkiliyor. Uzak bölgelerde oturan vatandaşlar siparişlerini sabit telefon veya internet ortamında bize bildiremiyor. Bunun yanında internet hizmetinin verilmemesi yüzünden post makinesi kullanamıyorum. Vatandaş kredi kartını kullanamıyor" dedi.

Cep telefonu olmadığını belirten Naciye Türkavcı ise "Sabit telefonumuz da olmayınca dışarıdaki çocuklarım ve torunlarım ile görüşemiyorum. Telekom geçen şubat ayında hizmetin sunulacağını bildirmişti. Vaatler tutulmadı. Kütahya'ya kadar başvurdum. Sözler yerine getirilmiyor" diye konuştu.

Türk Telekom'un sabit telefon ve internet hizmeti sunması için üç aydır beklediğini anlatan Mehmet İrez de iletişim hizmetlerinin aksamasını yanlış bulduğunu söyledi.

Vatandaşın tepkilerini haklı bulduklarını dile getiren Türk Telekom yetkilileri ise, "Bölgeye sabit telefon ve internet hizmeti sunulması için fiber optik kablolar döşendi. Ancak hizmeti destekleyecek cihaz gelmedi. Bekliyoruz" dedi. 928 konutluk TOKİ bloklarında şu an yaklaşık 3 bin kişinin yaşadığı bildirildi.