Simav'da dün saat 18.00'de başlayan ve halen devam eden yoğun kar yağışı ile tipi hayatı olumsuz etkiliyor. DP'li Belediye Başkanı Kasım Karahan, kar kalınlığının 40 santimetreye ulaştığı kentin cadde ve sokaklarında bir yandan iş makineleri bir yandan da 100'e yakın işçi ile kar mücadele çalışması yaptıklarını, vatandaşların da ev ve işyerlerinin önlerini temizleyerek çalışmalara destek verdiğini bildirdi.

Yoğun kar yağışı ve tipinin ulaşımı etkilemesi nedeniyle Simav ilçe merkezi, belde ve köylerinde okul öncesi eğitim kurumları, ilköğretim okulları, liseler ile yaygın eğitim kurumlarında eğitime bugün için ara verildi.

Kapanan 47 köy yolunun ulaşıma açılması için Simav İlçe Özel İdare Müdürlüğü'ne ait iki dozer, bir kepçe ile 6 kişilik ekip de bu sabah saatlerinden itibaren ilçe genelinde başlattığı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Simav'da dün akşamdan beri devam eden yoğun kar yağışı yüzünden ulaşıma kapan 47 köy yolunun bulunduğu bölgelerde kar kalınlığının 70-80 santimetreye, yüksek kesimlerde ise 1 metreye kadar ulaştığı bildirildi. Simav'ın şehirlerarası ulaşımını sağlayan Simav- Kütahya- Uşak, Simav- Sındırgı, Simav-Demirci ve Simav- Selendi karayollarında ise ulaşımın açık olduğu, sadece Dağardı yolunun kapanmasından dolayı Simav- Bursa otobüs seferlerinin yapılamadığı bildirildi. Trafik yetkilileri, yola çıkacak sürücüleri yanlarında zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları konusunda uyardı.