İlçe Özel İdare Müdürlüğü tarafından gönderilen iki dozer, bir kepçe ile 6 kişilik ekip, kar nedeniyle kapanan köy yollarını ulaşıma açmak için seferber oldu. Kar kalınlığının yüksek kesimlerde 60- 70 santimetreyi bulduğu köylerde ekipler çalışmalara aralıksız devam ediyor. Kar kalınlığının 15- 20 santimetreye ulaştığı Simav şehir merkezinde ise belediye ekipleri yollarda tuzlama çalışması yapıyor.

BURSA'YA OTOBÜS SEFERİ YAPILAMIYOR

Yoğun kar yağışına rağmen Simav'ın şehirlerarası ulaşımını sağlayan Simav- Kütahya-Uşak, Simav- Sındırgı, Simav- Demirci ve Simav- Selendi karayollarının ulaşıma açık olduğu, sadece Dağardı yolunun kapanması nedeniyle Simav- Bursa otobüs seferlerinin yapılamadığı bildirildi. Trafik yetkilileri, yola çıkacak sürücüleri yanlarında zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları konusunda uyardı.

Yoğun kar yağışı ve tipinin ulaşımı etkilemesi nedeniyle Simav ilçe merkezi, bağlı belde ve köylerde okul öncesi eğitim kurumları, ilköğretim okulları, liseler ile yaygın eğitim kurumlarında eğitime bugün ara verildi.

MY(İÖ/COŞ)