Silvan ve çevresinde etkili olan dolu yağışı Boyunlu, Ormandışı, Babakaya ve Altınkum köylerinde ekili alanlarda zarara yol açtı. Silvan Tarım İlçe Müdürlüğü ekipleri, köylerde hasar tespit çalışması yaptı. Yaklaşık 5 bin dekar ekili arazide maddi hasara meydana geldiği belirtilirken, incelemeler sonucunda hazırlanan raporun bakanlığa gönderileceği ifade edildi.

"ZARARIMIZ KARŞILANSIN"

Silvan'ın Boyunlu Köyü Muhtarı Mehmet Eşref Güzeç, aniden bastıran dolu karşısında çaresiz kaldıklarını belirterek, "Köyümüz ve çevre köylerde şiddetli yağan dolu nedeniyle bağ ve bahçelerimiz çok büyük bir zarar gördü. Hepimiz perişan duruma düştük. Burası dağ köyü olduğu için sadece geçim kaynağımız bağ ve bahçelerden sağlanmaktadır. Yetkililerden zarar ve ziyanlarımızın karşılanmasını istiyoruz" dedi.

Ormandışı Köyü'nden Mahir Nibak ise buğday ekili 2 bin dönümlük arazide önemli ölçüde hasar meydana geldiğini söyleyerek, "Silvan Tarım İlçe Müdürlüğü'ne bu zararların rapor edilmesi için dilekçelerimizi verdik. Bugün zarar-ziyan tespiti için bu bölgede incelemelerde bulundular. Tespitten sonra Tarım Bakanlığı'na zarar, ziyanlarımızın karşılanması için başvuruda bulunacağız. Umarım yetkililer bu zararımızı karşılar" diye konuştu.

EVDE DE BÜYÜK HASAR

Dolu nedeniyle evinin zarar gördüğünü anlatan 55 yaşındaki Benev Aslan da, "Şiddetli yağan dolu nedeniyle evimizin damından içeriye sular girdi. Evimiz su altında kaldı. Evde bulunan bir çok eşya kullanılamaz duruma geldi. Kova, leğen, bardak ne bulduysak çatıdan damlayan suların altına bıraktık ama fayda etmedi. Zaten geçtiğimiz günlerde Silvan Barajı'nın açılışı için ilçemize gelen Bakan Eker'e evimizle ilgili dilekçe vermiştik ancak halen bir işlem yapılmadı. Dün yağan dolu evimizin büyük bir bölümü kullanılamaz hale getirdi, devlet büyüklerinden yardım bekliyoruz" dedi.