Bugün saat 08.00 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi Sille Mahallesi Sille Barajı'nda çevresinde koyun otlatan 31 yaşındaki Mustafa Urgun, barajın kenarından geçerken su yüzeyinde cisim olduğunu gördü. İlk etapta oyuncak olduğunu sanan Urgun, suya yaklaştığında 2 çocuk cesedi ile karşılaştı, polise haber verdi. Olay yerine gelen polis, barajın kıyısında 2 çift çocuk terliği, 1 çiftte yetişkin bir erkeğe ait terlik ile atlet buldu. Yapılan incelemede ölen çocukları Esme Zehra Pay ile ablası Ayşe Çağlayan Pay olduğu saptandı.

GECE EVE DÖNMEDİLER

Merkez Karatay İlçesi'nde oturan Ali Pay'ın, iddiaya göre dün kızları Esme Zehra Pay ve Ayşe Çağlayan Pay ile birlikte gezmek için evden ayrıldığı, gece eve dönmeyincede eşi Ayşe Pay'ın polis merkezine gidip kayıp müracaatında bulunduğu belirtildi.

Barajın kıyısına yakın su yüzeyinde bulunan iki kardeşin cesetlerinin çıkartılması için dalgıç ekipleri bekleniyor. Akıntıya kapılmış olduğu tahmin edilen kayıp Ali Pay'ın ise bulunması için barajda arama kurtarma çalışması başlatılacak. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.



TY(İA/AK)