Bursa'nın merkez Nilüfer Belediyesi'nin destek sağladığı, deprem konusunda uzman olan İTÜ Jeofizik Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Prof. Dr. Uğur Kaynak ve Doç. Dr. Berk Üstündağ gibi hocaların destek verdiği DOHAD, Bursa ve İstanbul'da toplam 13 yeni deprem izleme istasyonu kuruyor. Bu istasyonların 6'sının Bursa'da yapılacağını 7’sinin ise İstanbul'da Silivri ve Büyükçemece'de hizmete gireceği açıklandı.

DOHAD Başkanı Fuat Agalday, şunları söyledi:

"Bu istasyonlardan İstanbul Silivri'de ilçe merkezi ile Selimpaşa, Gümüşyaka ve Çanta semtlerine, Büyükçekmece'de ise Mimaroba, Kumburkaz ve Kamiloba'ya birer tane inşa edeceğiz. Bursa'da Nilüfer ilçesinde, Fadıllı, Uludağ Üniversitesi kampüsüne, Gümüştepe, Alaattin Bey, Ertuğrulkent ve Doğanköy Mahallleri'ne birar deprem izleme istasyonu kuracağız. Nilüfer ilçesinde bu istasyonların yanı sıra her biri yerin 100- 150 metre derinliğe ulaşacak olan ve sismik sensörlerle donatılan sondaj kuyuları açacağız. Böylece yer altındaki en ufak bir hareketliliği de izleyeceğiz."

Bu çalışmaların bir yıl içersinde tamamlanacağını açıklayan Fuat Agalday, yeni açılacak olanlarla birlikte hizmete giren deprem izleme istasyonu sayısının 15'i Bursa'nın Nilüfer İlçesi'nde olmak üzere 31'e yükseleceğini açıkladı.