Özkan ARSLAN-İSTANBUL, ERGENEKON ve Balyoz davalarında yargılanan tutuklu sanıkların çocukları, ‘Babalar Günü’nü Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde düzenledikleri yürüyüşle kutladı. Balyoz davasında tutuklu yargılanan Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok’un kızı Nazlı Üçok, babasına yazdığı mektubu okurken, Albay Dursun Çiçek’in avukat kızı İrem Çiçek de, babasını çok özlediğini söyledi.

Silivri ve Hasdal Cezaevi’nde tutuklu yargılanan Ergenekon ve Balyoz davası sanıklarının yakınları, ‘Babalar Günü’nü kutlamak için, saat 17.00 sıralarında Galatasaray Lisesi önünde toplandı. Ellerinde yakınlarının fotoğraflarını taşıyan eylemciler, Taksim Meydanı’na yürüyüşe geçti. Gökyüzüne beyaz balon salan eylemciler, sık sık “Adil yargı istiyoruz”, “Hainler mecliste, yurtseverler hapiste” şeklinde slogan attı. Taksim Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okuyan eylemcilere çevredekilerde alkışlarla destek verdi.  Saygı duruşunun ardından Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok’un kızı Nazlı Üçok, “Canım babacağım, bu senden ayrı geçirdiğim ikinci babalar günü. Senden ayrı geçirdiğim on beşinci ay. Senden ayrı geçirdiğim günlerde çok büyüdüm ben. Babaları tutuklanınca çocukları büyürmüş. Ve şarkıda da söylediği gibi ben büyüdükçe kirlendi dünya” diye başlayan, “Adaletin peşinde vardiya bizde diye bağıracağım. Ve adalete olan inancımı, umudumu hiç kaybetmeden seni bekleyeceğim. Seni seviyorum, babalar günün kutlu olsun” diye biten 2 sayfalık mektubu okudu.

ÖMRÜM BOYUNCA SİLİVRİ VE HASDAL'I UNUTMAYACAĞIM



Eyleme katılan emekli Albay Dursun Çiçek’in kızı, İrem Çiçek de, “Üçüncü kez babalarımızdan ayrı, onlara sarılamadan babalar gününü geçirmek zorunda bırakılıyoruz. Şunu unutmasınlar içimizdeki kin ve nefret de artıyor. Çünkü babalarımızdan ayrı, onları demir parmaklıklar ardında görmekten yorulduk. Ne yazık ki, adaletin tecelli etmesini istemiyoruz arttık. Çünkü adalete güvenimiz kalmadı. İçerideki tüm babalara son mesajım şu: Hepsini ayrı ayrı çok seviyoruz. Kendilerine çok dikkat etsinler. Biz burada güçlü ve sağlam duruyoruz. Hepsinin babalar gününü kutluyoruz.” İrem Çiçek, babanız için özel bir mesajınız var mı sorusuna, “Babam benim arkadaşım, en sevdiğim dostum, her şeyim. Ondan ayrı geçirdiğim her gün inanın çok zor. İstiyorum ki, artık bu hasret bitsin. Ve artık babama sarılabildiğim, el ele Taksim’de gezebildiğim bir babalar günü yaşayalım. Bunu hakketmedik, bunu asla unutmayacağım. Ömrüm boyunca Silivri ve Hastal’ı unutmayacağım” dedi.



ÖA (FOTOĞRAF)