OTOBÜSLERLE GELDİLER

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 66'sı tutuklu 275 sanığın yargılandığı ve 4 yılı aşkın süredir devam eden Ergenekon davasının 270'inci duruşmasından mütaalanın açıklanması bekleniyor.

Kritik duruşma öncesi duruşma salonunun bulunduğu cezaevi önünde hareketlilik yaşanıyor. Sabah saatlerinden itibaren duruşmayı izlemek için yüzlerce kişi otobüslerle Silivri'ye geldi. Türkiye'nin çeşitli illerinden sanıklara destek vermek üzere aralarında CHP, İşçi Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi, Türkiye Gençlik Birliği ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyelerinin de aralarında bulunduğu grupları taşıyan otobüsler, sabahın erken saatlerinde Silivri'ye ulaştı.

İZDİHAM YAŞANIYOR

Cezaevi girişinde izdiham oluştu. Ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar, Balbay ve Özkan gibi sanıklarında fotoğraflarını taşıdı. Vatandaşlar içeri girmek için jandarmalarla tartıştı. Sık sık giriş bariyerleri önünde arbede yaşandı. Jandarmanın cezaevi çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü. Cezaevi önünde bir araya gelen kalabalık, adeta bir miting görüntüsü oluşturdu.

 


SK-SG (MK) (FOTOĞRAF)