Ukrayna, Kırım, Yakutistan, Kosova, Kuzey Osetya, Kazakistan, Karadağ ve Bulgaristan'dan halk oyunları ekiplerinin renklendirdiği etkinlikte, 8 kişi yarıştı. Jüri üyeleri Sariye Köroğlu, Nazan Kundak, Nesrin Esin, Sibel Saraç ve Teslime Bozkaya yoğurtları kıvam, lezzet, aroma, renk ve koku yönlerinden değerlendirdi. Yarışmada, Halise Bakır birinci, Şadiye Yeşil ikinci, Türkan Akdağ üçüncü oldu. Birinciye yarım, ikinci ve üçüncüye çeyrek altın ödül verildi. Yabancı konuklara ödüllü yoğurtlar ikram edildi.

Ayrıca, yöreye özgü soğuk bulgurlu sebzeli çorba Batırık için de yarışma yapıldı. 9 kişinin yarıştığı bu etkinlikte ise Sadiye Yeşil-Emine Sandak birinciliği elde etti. Hülya Atilla ikinci ve Behiye Turaç üçüncü oldu. Birinci tam altın, ikinci yarım altın, üçüncü çeyrek altınla ödüllendirildi.

Silifke Belediye Başkanı Ali Öngel, ilçedeki hanımların etkinliklere gösterdiği ilgi için teşekkür etti. Silifke'nin yoğurdunun ülke çapında tanındığını ve ilçeye gelenlerin bu lezzeti doyasıya tadabileceğini kaydeden Başkan Ali Öngel, Batırık çorbasının da mutlaka denenmesini istedi.

BATIRIK ÇORBASININ HAZIRLANIŞI

Geniş bir kapta ince bulgur; kavrulup havanda dövülmüş yer fıstığı, susam, salça, ince kıyılmış soğan, rendelenmiş domatesle birlikte ovulur, daha sonra su ilave edilir. İçine tuz, pul biber atılıp, limon sıkılarak çorba servis tabağına alınır. Üzerine mevsimine göre ince doğranmış salatalık, yeşil biber, yeşil soğan, marul, nane, patlıcan, lahana haşlaması ilave edilip servis edilir.



MO(OA/CK)