Pınar ÇITAK KOYGUN - Timur TARLIĞ/İSTANBUL, İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkan Kadir Topbaş, Saraçhane'de bulunan başkanlık binasındaki makamında Şili Belediyeler Birliği Başkanı ve Vitacura Belediye Başkanı Raul Torrelba'yı ağırladı. Torrelba, yaklaşık 45 dakika süren görüşme sonrası, " İstanbul'u ziyaret ettik çünkü İstanbul'dan dersler çıkarmak istiyoruz " dedi.


TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ İLE ŞİLİ BELEDİYELER BİRLİĞİ ARASINDA İŞBİRLİĞİ


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş görüşme sonrası yaptığı açıklamada, şunları söyledi:


"Şili Belediyeler Birliği Başkanı ve değerli dostum eşi ve kızlarıyla birlikte bize nezaket ziyaretinde bulundu. Kendilerine İstanbul’da ev sahipliği yapmaktan memnun olduğumu ifade ediyorum. Şili Santiago’da yapmış olduğumuz toplantılarda belediyeler birliği çalışmalarına kendileri çok büyük destek vermişlerdi. Prensipte Türkiye Belediyeler Birliği ile Şili Belediyeler Birliği arasında ilişkilerin geliştirilmesi ve dolayısıyla başta ticaret olmak üzere diğer alanlarda da iki ülke arasındaki ilşkilere destek verme konusunda prensipte kendileriyle anlaştık. Oradaki görüşmelerimizde de bu konuyu gündeme getirmiştik. Burada da tekrar üzerinde durduk. Kendileri İstanbul’da iki gün kalacak. İnanırıyorum ki İstanbul’daki güzelliklerden önemli izler kalarak ülkesine dönecektir " diye konuştu.


" İSTANBUL'DAN DERSLER ÇIKARMAK İSTİYORUZ "


Şili Belediyeler Birliği Başkanı ve Vitacura Belediye Başkanı Torrelba da, görüşme sonrası  şöyle konuştu:


 "Sayın Başkan'a teşekkür ediyorum. Kendilerini bu senenin başında Latin Amerika Belediyeler Birliği Toplantısı FLACMA’da ağırlamıştık. İstanbul’u ziyaret ettik çünkü İstanbul’dan dersler çıkarmak istiyoruz. İstanbul’da yapılan çalışmaları kopyalamak istiyoruz. Bu şekilde karşılıklı heyet paylaşımı suretiyle ilişkileri güçlendirebilirsek, işleri çok daha hızlı bir hale getirebiliriz. Küreselleşen dünyada yerel yönetimlere bu konuda büyük sorumluluklar düşmektedir. Sayın Başkan'a bizi bu harika kentte ağırladığı için teşekkür ediyorum. Bizler Şili’de İstanbul’a büyük hayranlık besliyoruz. Umuyorum ki Türk vatandaşları da Şili’ye geldiklerinde kendilerini evlerinde gibi hissedebilirler. Sayın Başkan'ın bize hoşgeldin elini uzattığı gibi bizler de kendilerine hoşgeldin elini uzatacağız."


PÇK (MK) (FOTOĞRAF)