Henüz ulaşılamayan Mehmet Genç'in yakınları arama çalışmalarını gözyaşları içinde takip ederken bu iddiayı ortaya attılar.


"ÖLÜME GÖNDERİLDİLER "


Mehmet Genç'in ablası, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü ve Ulaştırma Bakanına haklarını helal etmeyeceklerini söyledi. Genç'in babası Osman Genç oğlunun zorla göreve gönderildiğini iddia etti. Mesai saati dışında evinde dinlenen Genç'in telefonla göreve çağırıldığını anlatan amcası Ahmet Genç de, fırtınalı havada görevin tehlikeli olacağını söyleyen yeğeninin gemiyle birlikte açılmak istemediğini ama üstlerinin zoruyla dalgalı denize açılmaya zorlandığını öne sürdü.


Amca Genç, denize açıldıktan sonra limana geri dönen Kıyı Emniyeti Kurtarma botununun ikinci kez zorla denize açılmaya zorlandığını da iddia etti. Amca, Mehmet Genç dahil gemideki personelin ikinci kez açılmak istemediği ancak soruşturma tehditiyle karşılaştıkları için ikinci kez denize açılmak zorunda kaldıkları ve kazanın da bundan sonra yaşandığı öne sürdü.


HAMİLE EŞİNE SÖYLENMEDİ


Kıyı Emniyeti Botundaki kayıplardan biride 20 yaşındaki balıkçı Munir Akgün. İkinci kez denize açılan kıyı emniyeti botundaki görevlilere yardım etmek için gemiye bindiği belirtilen Akgün de kayıplar arasında. Akgün'ün balıkçı arkadaşları kendi imkanlarıyla arama çalışmalarına katılıyor. Munir Akgün'ün eşinin hamile olduğu ve kayıp olduğu bilgisinin kendisinden saklandığı öğrenildi.


MERAKLI KALABALIK ARAMA ÇALIŞMALARINI ZORLAŞTIRIYOR


Bu arada arama çalışmalarının sürdüğü kayalıklarda meraklı vatandaşların oluşturduğu kalabalık arama çalışmalarını zorlaştırıyor. Kayalık sahayı titizlikle tarayan görevliler, düne göre etkisi azalsa da halen etkili olan dalgalar arasında görevlerini güçlükle yapmaya çalışırken hemen bir kaç metre yukardaki meraklı kalabalık işleri zorlaştırdı. Polis, kayalıklarda emniyet şeridi oluşturmak zorunda kaldı.


TT(FOTOĞRAF)