Nurcan KIRCALI/İSTANBUL, İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, ‘Gönüllü İtfaiyeciler Oluşturma Projesi’ kapsamında Şile Alacalı Köyü'nde kursa katılan gönüllülerle tatbikat yaptı. Bölgede olabilecek orman yangınları, olası ev yangınları ve trafik kazalarına karşı acil müdahale eğitimi verilen gönüllülerin tatbikatı nefes kesti.

Senaryo gereği köy meydanında bulunan bir evde yangın çıktı. Evden çıkan dumanları gören bir kız çocuğu, "Yangın var" diye bağırarak yardım istedi. Yapılan sesli anons ile gönüllü itfaiyeciler hızla olay yerine gelerek öncelikle emniyet tedbirlerini aldı ve dumanlar çıkan evine girmek isteyen imamı olay yerinden uzaklaştırdı. Yangının ardından evin çatısına çıkarak yardım bekleyen bir kişi gönüllüler ve itfaiye ekiplerinin de yardımıyla kurulan düzenekle indirildi. Dumandan etkilenenler ise itfaiye ekipleri ve gönüllülerce tatbikat alanına gelen ambulanslara götürüldü. Gönüllüler ve olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin kısa süren çalışmalarının ardından yangın söndürüldü. Başarıyla sonlandırılan tatbikat vatandaşlardan büyük alkış aldı. Tatbikatı izleyen Şile Kaymakamı Şükrü Görücü, "Bu proje ilk olarak Alacalı Köyü'nde başlatıldı. Gönüllü itfaiyeci olmak büyük onur bölgenin ormanlık alanın çok geniş olması ve bu süreçte kendilerini görevli tayin eden köy halkına başarı diliyorum kutluyorum" dedi.

Alacalı Köyü Muhtarı Emin Yüksel ise, "Başta köylümün desteği ile bize destek veren İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü ye İBB Başkanı Kadir Topbaş’a teşekkür ediyorum. Yöremizde tüm köylerimizde bu çalışmanın yapılması gerekli gönül ister ki yangın hiç olmasın ama olunca merkezden gelecek olan yetkililerden önce en azından ilk müdahalenin bizler tarafından yapılması gerekir" diye konuştu.


NK (ÖA) (FOTOĞRAF)