Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 10 ay süren teknik takip sonucu çek- senet tahsilatı, tefecilik, hürriyeti tahdit, tehdit, yaralama ve kurşunlama eylemlerinde bulunan organize suç örgütüne yönelik 20 Mart 2012'de Gaziantep, Muğla, Mersin, İstanbul ve Kahramanmaraş'ta eş zamanlı operasyon düzenledi. Sabahın erken saatlerinde özel harekat polislerinin de desteğiyle düzenlenen ve aksiyon filmlerini aratmayan operasyonda 27 yaşındaki İbrahim Halil K. liderliğindeki 15 kişi gözaltına alındı. 

Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramada, 8'i ruhsatsız olmak üzere toplam 10 çeşitli çaplarda tabanca, 347 çeşitli çaplarda mermi, 1 sustalı bıçak, 1 kelepçe, 1 biber gazı, çok sayıda çek ve senet, 29 uyuşturucu hap, 10 gram esrar, başka kişilere ait çok sayıda kredi kartı ve 4 POS cihazı ele geçirildi.

Lüks araçlarla gezdikleri belirlenen ve çeşitli suçlardan sabıkaları bulunan şüphelilerin, tehdit ettikleri kişileri biber gazı ve kelepçeyle işkence yaparak korku ve tehditle sindirmeye çalıştığı da öğrenildi. Ele geçirilen tabancaların daha önce işlenen suçlarla ilgili kriminal incelemeye alındığı bildirildi. Şüpheliler, Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen işlemlerin ardından 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, örgüte üye olmak, örgüt faaliyeti çerçevesinde silahla yaralama, kurşunlama, çek senet tahsilatı yapma, tehdit, silah kanununa muhalefet, uyuşturucu madde kullanmak ve bulundurmak' suçlarından adliyeye sevkedildi.