Merkez Seyhan İlçesi Meydan Mahallesi Obalar Caddesi'ndeki Meydan Kuyumculuk'a dün akşam saatlerinde gelen kimliği belirsiz başında kar maskesi olan silahlı soyguncu, kuyumcu Ecvet Çeliktaş ve yanındaki oğlu 10 yaşındaki Azizcan'ı tehdit ederek, altınları istedi. Bir anda tezgahın altına eğilen 12 yıllık kuyumcu Ecvet Çeliktaş, ara bölmede bulundurduğu yaklaşık 1 metre uzunluğundaki demir çubuğu çeker çekmez, soyguncunun başına vurdu. Neye uğradığını şaşıran soyguncu kaçmaya çalışırken, tezgahın üzerine uzanan Ecvet Çeliktaş, ikinci darbeyi soyguncunun omzuna indirdi. Kanlar içinde kalan soyguncu, güçlükle ayağı kalkıp, kaçarak izini kaybettirdi.

Cesur kuyumcu, olayın ardından polisi arayıp, ihbarda bulundu. Olay yerine gelen polisler, yere damlayan kandan örnek alıp, DNA analizine gönderdi.

Sabah saatlerinde olayı öğrenen komşuları ve arkadaşları Evcet Çeliktaş'ı tebrik etmek için işyerine geldi.

Yaşadığı olayı yanına gelen arkadaşlarına anlatan Çeliktaş, "Bir hafta kadar önce arkadaşlarımla eğer silahlı bir kişi gelirse nasıl davranabileceğimizi konuştuk. Soğukkanlılığımı koruyup, altın tablasını yere düşürmüş gibi yaparak dikkatini dağıtacak ve tezgahın altında bulundurduğum çubukla karşı saldırıya geçecektim. Aynen de öyle oldu" dedi.

Olay anında yanında bulunan ve saldırganı görünce ağlamaya başlayan oğlunu sakinleştirmek için çaba sarf ettiğini belirten Çeliktaş, "Oğlum ağlamaya başlayınca, onun başını okşayıp, sakin olmasını söyledim. Başına bastırıp yere eğilmesini söylerken, soğukkanlılığımı korumaya çalışarak eğilip, demir çubuğu aldım. O bana hamle yaptığında da kafasına vurdum. Yere düştü, kalkmaya çalışırken de ikinci darbeyi indirdim" diye konuştu.

Yağışlı havaların silahlı soygun girişimlerini artırdığını vurgulayan Çeliktaş, "Yağmur, gök gürültüsü ve havanın erken kararması insanların dikkatini dağıtıyor. Ben 12 yıllık esnafım, daha önce de inşaat ustalığı yapmıştım. Bu yüzden her zaman her şeye hazırlıklı olmayı öğrendim" dedi.

Soygun girişiminin ardından çalışma başlatan Asayiş Şubesi ekipleri, D-400 Karayolu üzerinde saldırganın eşkaline benzeyen yaralı bir genci gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen 20 yaşlarındaki zanlının sorgusu sürüyor.


FK(OA/AAA)(FOTOĞRAF)