Afyonkarahisar'da dün aralarında 10 yıl öncesine dayanan husumet nedeniyle İscehisar Belediye Başkan Vekili 48 yaşındaki Seydi Aşkın'ı makamında, babası 74 yaşındaki Mustafa Aşkın'ı da ilçedeki fırınında tabancayla vurarak öldüren 38 yaşındaki Bayram Aslan, daha sonra Aşkın ailesinin avukatı 56 yaşındaki Hüseyin Bürhan Hayran'ı da Afyonkarahisar'daki bürosunda tabancayla vurarak öldürdükten sonra polisin yaptığı çalışma sonrasında yakalanmıştı.

İki aile arasındaki husumet nedeniyle açılan tazminat davasının avukatı olan ve bürosunda uğradığı saldırı sonucunda hayatını kaybeden Hüseyin Bürhan Hayran için Afyonkarahisar Adliyesi'nde bugün tören düzenlendi. Törene, Anayasa Mahkemesi Üyesi Celal Mümtaz Akıncı, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı AK Parti'li Burhanettin Çoban, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit, Afyonkarahisar Adli Yargı Adliye Komisyonu Başkanı Şahap Mutlu katıldı. Hayran'ın eşi Aysel Hayran, kızları Elif ve Ayşenur Hayran, annesi Makbule Hayran, babası Osman Hayran, Uğur Murat Hayran, İlhan Hayran, Nurten Öztürk, Gülten Yangıncı ve Tekin Hayran da törende hazır bulundu.

Avukat Hüseyin Bürhan Hayran'ın Türk bayrağına sarılı tabutu üzerine avukatlık cübbesi ile karanfiller konuldu.

Hayran'ın avukat kardeşi Uğur Murat Hayran, "Hem ağabeyimi, hem öğretmenimi, hem de meslektaşımı kaybettim. Allah'tan gelen başımız üstünde. Ancak menfur bir saldırı sonucu öldürülmesi, ailecek bizi yıktı" dedi.

Afyonkarahisar Barosu Başkanı Turgay Şahin ise Avukat Hayran'ı öldüren kişiyi de kanunen bir avukatın savunacağını hatırlattı. Savunma mesleğini yürütenlerin savunmasız olduklarını kaydeden Şahin, "Savunma mesleğine uygulanan saldırılar, giderek arttı. Adeta günlük hayatın bir parçası, rutin haline geldi. Saldırı sonucunda sadece Hüseyin Bürhan ağabeyimiz değil, savunma hakkı da öldürüldü. Bu tür saldırılar, adalet duygusunu da öldürecek" diye konuştu.

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Erol da bu tür saldırıların bir daha yaşanmamasını temenni etti. Erol'un konuşması sırasında gözleri doldu.

Avukat Hüseyin Bürhan Hayran'ın cenazesi buradaki törenin ardından İmaret Camii'nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Kocatepe Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.