Olay, geceyarısı, Keşan-Malkara yolu üzerinde bulunan Birlik Sanayi Sitesi’ndeki bir eğlence yerinde meydana geldi. Ufuk Gülmez ve 3 arkadaşı, gittikleri eğlence yerinde daha önceden kavga ettikleri Ali Erkenci ve kardeşi Serkan Erkenci ile karşılaştı. İki grup arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşünce Ali Erkenci belinden çıkardığı tabancayla Ufuk Gülmez’i karnından vurdu. Yaralı halde eğlence yerinden dışarı çıkan Gülmez'i arkadaşları geldikleri otomobille hastaneye götürmek istedi. Ali Erkenci ise, otomobilin arkasından ateş etti.

Ateş açılan otomobille Keşan'daki özel bir hastaneye kaldırılan ve durumu ciddiyetini koruyan Ufuk Gülmez, daha sonra ambulansla Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi.

Olayın ardından Ali Erkenci kaçtı. Polis, kaçan şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı. Ufuk Gülmez’in, 2007 yılında 'Kasten Adam Öldürmek' suçundan cezaevinde tutulduğu ve yaklaşık 3 ay önce Denetimli Serbestlik Yasası’ndan faydalanarak hapisten çıktığı belirtildi. 



ÜY(LK/İD)