Olay 16 Temmuz günü saat 20.00 sıralarında ilçe merkezinde meydana geldi. Aralarında husumet bulunan akraba 2 ailenin fertleri arasında çıkan tartışma büyüyüp silahlı kavgaya dönüştü. Kavgada tabancayla vurulan Hasan Demir olay yerinde, Emine Demir ise kaldırıldığı Trabzon Fatih Devlet Hastanesi'nde yaşamlarını yitirdi. Hafif yaralanan 27 yaşındaki Yusuf Demir ile 26 yaşındaki Ergün Demir ise aynı hastanede tedavi altına alındı. İlçedeki bir çay fabrikasının önünde terk edilmiş olarak bulunan 61 LH 438 plakalı otomobilde çok sayıda kurşun izine rastlandı.

Akrabalar arasında meydana gelen kavgada ölenler için Araklı Kaymakamı Avni Kula ve Belediye Başkanı Recep Çebi devreye girerek cenazelerin defin işlemleri için ailelerle görüştü. Yapılan görüşmelerin ardından güvenlik gerekçesiyle Hasan Demir'in cenazesi dün, Emine Demir'in cenazesi ise bugün Çapanlı Köyü'nde aynı mezarlıkta toprağa verildi. Her iki cenaze töreni sırasında da jandarma geniş güvenlik önlemleri aldı.

Olayla ilgili Ergün, Murat, Şahin, Mehmet ve Yusuf Demir ile Abbas Çavuşoğlu gözaltına alındı. Yaralı Ergün Demir de bu sabah taburcu edildikten sonra gözaltına alındı. Şüpheliler için ek gözaltı süresi alındı. Şüphelilerin yarın Adliye'ye sevk edilmesi bekleniyor. Olaya karıştığı iddia edilen 46 yaşındaki Seyfettin Demir'in de arandığı belirtildi.



FT(TM/SS)