Olay saat 18.45 sıralarında Ataşehir Mustafa Kemal mahallesi 3001. Cadde üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Celil Topal, cadde üzerinde yürüdüğü sırada plakası alınamayan bir araçtan inen silahlı 3 kişi Topal'ın üzerine yürüdü. Henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan kavgada şüphelilerden biri Topal’a silahını çektikten sonra kafa atarak yere yatırdı. Diğer silahlı 2 şüpheli ise rastgele ateş ettikten sonra yerdeki şahsı tekmelemeye başladı. Saldırganların elinden kurtulan Topal koşarak kaçmaya çalıştı. Topal kaçarken saldırganlardan biri elindeki silahla, Topal'ın bacağına ateş etti. Topal bacağından yaralanırken, saldırganlar geldikleri araca binerek gözden kayboldu. Tüm bu yaşanan olaylar o sırada bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

POLİSE TEPKİ GÖSTERİLDİ

Topal özel bir araçla Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Bacağından tek kurşunla yaralandığı öğrenilen Topal’ın hayati tehlikesi olmadığı belirtildi. Saldırganların rastgele ateş etmesi sonucu kurşunlardan bir tanesi bir binanın camına isabet etti. Olayda şans eseri başka yaralanan olmazken, çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağılık ekibi sevk edildi. Yaklaşık 20 kişilik bir grup geç geldiği iddiasıyla polis ekiplerine tepki gösterdi. Sloganlar atan grup polisin geldiği zırhlı aracı tekmelemeye ve yumruklamaya başladı. Gruptan bir kişi aracın aynasını yumruklayarak kırdı. Yaşanan olaylar üzerine polis aracı olay yerinden uzaklaşmak zorunda kaldı.

POLİS GÜVENLİK KAMERA GÖRÜNTÜLERİNİ İNCELMEYE ALDI

Olayın ardından polis ekipleri, yerdeki boş mermi kovanları ile olay anında kayıtta olan güvenlik kamera görüntülerine el koydu. Güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri kaçan saldırganların yakalanması için çalışma başlatıldı. Görgü tanığı Ali Sönmez isimli bir vatandaş, "Mahallede uzun zamanlardır yaşadığı bir sorun var. Çeteleşme... Bugün gündüz saatlerinde, ellerinde silahla çeteciler bir genci sokak ortasında silahla vurdu." dedi. Sönmez, polisin yarım saat sonra olay yerine gelmesi dolayısıyla tepki gösterildiğini iddia etti.

CC (ET) (FOTOGRAFLI)