Olay, bugün saat 11.30'da Adana Adliye Sarayı arkasındaki sokakta meydana geldi. İddiaya göre, 25 yaşındaki Umut Karacan, geçen yıl aralık ayında uğradığı silahlı saldırıda bacaklarından yaralandı. Olayla ilgili olarak yakalanıp tutuklanan 36 yaşındaki Fırat Bora ile tutuksuz sanıklar Fırat'ın ağabeyi 39 yaşındaki Murat Bora ve enişteleri 27 yaşındaki Ahmet Nair hakkında 'adam öldürmeye teşebbüs' suçundan dava açıldı.

Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlanan sanıklar, haklarındaki suçlamayı kabul etmedi. Kurşun yaraları iyileşmediği için yürümekte güçlük çeken Umut Karacan ise şikayetçi olduğu sanıkların kendisine uyuşturucu sattırmak istediğini, kabul etmeyince de silahla vurduklarını iddia etti.

Duruşmadan çıkan sanıklar ile müştekinin ailesi arasında adliye arkasındaki sokakta kavga çıktı. Silah, taş ve bıçak kullanılan kavgada Umut Karacan'ın amcası 56 yaşındaki Ahmet Karacan bacağından ile Ahmet Karacan'ın oğlu 24 yaşındaki Yusuf Karacan da koltuk altından tabancayla, olayda silah kullandığı ileri sürülen tutuksuz sanıklardan Murat Bora da taşla yüzünden yaralandı.

Polis ekipleri çıkan kavgayı biber gazı sıkarak yatıştırırken, yaralılar kaldırıldıkları hastanelerde tedavi altına alındı. Olaya karıştığı ileri sürülen 5 kişi gözaltına alındı.



MKA(OA/AK) (FOTOĞRAF)