Merkez Nilüfer İlçesi’ndeki Şehit Polis Memuru İsmail Özbek Polis Merkezi'nde yazıcı olarak görev yapan 2 çocuk babası Gürler Altay, geçen 31 Temmuz günü tabancasını temizlerken silahın kazayla ateş alması sonucu göğsüne isabet eden kurşunla ağır yaralandı.

Gürler Altay'ın vurulduğu haberini, Osmangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'nde görev yapan polis memuru olan eşi Huriye Altay, telsiz anonsundan öğrendi. Telsizden, "Şehit Polis Memuru İsmail Özbek Polis Merkezi'nde görev yapan bir arkadaşımız tabanca ile yaralandı" anonsunu duyunca şoke olan Huriye Altay, hemen cep telefonundan eşini aradı. Cep telefonu ile aradığı eşinin yanıt vermemesi üzerine endişesi daha da artan Huriye Altay, vurulan kişinin eşi olduğunu daha sonra kendisini telefon ile bilgilendirilen amirinden öğrendi. Çalışma arkadaşları tarafından eşinin ağır yaralı olarak kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesi'ne koşan Huriye Altay, tedavisinin sürdüğünü öğrenince umutla beklemeye başladı.

Çekirge Devlet Hastanesi'nde 22 gündür yaşam mücadelesi veren 14 yıllık polis memuru Gürler Altay, bugün öğle saatlerinde yaşamını yitirdi. Polis memurunun ölümü, eşi, çocukları, ailesi ve çalışma arkadaşlarını yasa boğdu. Gürler Altay'ın nerede toprağa verileceğine ailesinin karar vereceği öğrenilirken, olayla ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı.



BC(FK/SS)