Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü dedektifleri, yaklaşık 10 aylık teknik ve fiziki takibin ardından Rize'nin dağlık bölgelerinde üretilen silahları Antalya'da satan çeteye yönelik operasyon düzenledi. Silah kaçakçılığı yapan şebekeye yönelik ilk operasyonda gözaltına alınan şebekenin lideri 28 yaşındaki Z.A.'nın cezaevinde örgütü yönetmeye devam ettiği bilgisi üzerine polis, şebeke elemanlarının kullandığı 3 aracı takibe aldı. Düzenlenen baskında araçların çeşitli yerlerine gizlenmiş özel yapım 12 tabanca, bu silahlara ait 120 mermi ile 1.5 kilo esrar ele geçirildi. Operasyon kapsamında Ş.T. (38), H.U (20), M.A (24), E.C (35), R.A (25), F.S (39), K.E (28) ve M.A (34) yakalanarak gözaltına alındı.

GUNS N' ROSES HAYRANI

Polisin, şüphelilerin ev, işyeri ve araçlarında yaptığı incelemelerde göze çarpan en önemli detay ise ABD'li Guns N' Roses (silahlar ve güller) adlı rock grubunun afişlerinin duvarları süslemiş olmasıydı.

İfadeleri tamamlanan 8 şüpheli, sorgularının ardından bugün Antalya'da adliyeye sevk edildi. Geçen nisan ayında yapılan ilk operasyonda yakalanan 23 şüpheliden 9'unun tutuklandığı, diğerlerinin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldığı belirtildi.