"BENİM BİLGİLERİM ŞİKE VE TEŞVİK İLE İLGİLİDİR"


Tanık Oskay, "Benim bilgilerim şike ve teşvik ile ilgilidir. Sayın Başkanı, Fenerbahçe Kulubü'nden tanıyorum. Bülent İşcan'ı da klupten tanıyorum. Tamer Yelkovan'ı şike olaylarından dolayı tanıyorum. 2002 yılında ben de bu suçu Aziz Yıldırım'ın talimatıyla işledim. Önceki ifadelerimde de belirtmiştim. Burada Fenerbahçeyi itham etmek için değil bu şike suçunun bizzat Aziz Yıldırım tarafından yapıldığını belirtmek için tanıklık yapıyorum" dedi.


YILDIRIM SALONU TERK ETTİ


Oskay geçmiş yıllarda oynan Samsunspor - Fenerbahçe maçında şike yapıldığını Trabzonspor - Galatasaray maçında da teşvik alındığını iddia etti. Bunun üzerine Aziz Yıldırım söz istedi. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci söz vermedi. Tekrar avukatlar ve Aziz Yıldırım söz isteyince Mahkeme Başkanı Ekinci, "Söz vermeden dışarı atacağım" dedi. Bunun üzerine sinirlendiği görülen Aziz Yıldırım, 'Bu meczubu mu dinleyeceğiz?' diyerek duruşma salonunu terk etti. Bazı sanıklarında duruşma salonu terk etmesi üzerine mahkeme başkanı Ekinci, "Dışarı çıkan sanıkların isimlerini tespit edin. Herkes haddini bilecek" dedi.


FENERBAHÇE ŞİKE YAPTI İDDİASI


Tanık Oskay'ın, "2000-2001 yılında bana parayı veren Tamer Bey'dir" demesi üzerine avukatlar tepki gösterdi. Salonda bulunan bazı izleyicilerin de 'sahtekar' diye bağırdıkları görüldü. Oskay, "25 Mayıs 2011'de Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'e cezaevinden faks yolladım. Daha soruşturma başlamamıştı. 'Şampiyonluğu kaybettiğiniz son iki maçı inceleyin. Eskişehir- Fenerbahçe maçı ve Eskişehir- Trabzonspor maçlarını inceleyin. Bir gazetenin spor yazarı bana mektup yazarak 'Çıkacak haberime dikkat et' dedi. Ben olayları birleştirdiğimde maçların sonuçları tahmin ettiğim gibi çıktı. Çünkü yöntemler hep aynıydı. Yöntem şudur: İçerden bir futbolcu sezon sonunda Fenerbahçe'ye transfer olacağı söylenir. Ve o oyuncuyla irtibata geçilir. Bir de Fenerbahçe'ye hatırı sayılır kişilerle irtibat kurularak böylece o maçın sizin istediğiniz şekle dönmesini ve bunun için istediğiniz gibi bir kadro çıkarılmasını sağlarsınız. İçerdeki futbolcu yardım eder. Futbolcu ertesi sene Fenerbahçeye transfer olur. Örneğin Eskişehirspor'daki Sezer Öztürk öyle Fenerbahçe'ye bu şekilde transfer olmuştur" diye konuştu.


"YENİ BELGE" İDDİASI


"Şikenin ben size belgesini getirdim" diyen tanık Oskay'a, Mahkeme Başkanı Hakim Ekinci "Belgeler nelerdir? şeklindeki sorusuna, "2000-2001 yılına ait tapeleri getirdim" dedi. Kendisinin ve ailesinin tehdit edildiğini iddia eden tanık Oskay, "Son şike olayıyıla ilgili elimde çok yeni bir bilgi ve belge var. Ancak bunu burada açıklayamam. Çünkü bilginin sahibi gizli tanıklık yapmak isteyebilir. Ben size bu bilgi ve belgeleri cezaevimden göndereceğim" dedi.


"DUYUMLARIM VAR"


Başkan Ekinci tanığı dinledikten sonra,"2011 yılında yapılan şike iddialarıyla ilgili başka bilgi ve belgeye sahip misin?" sorusuna Oskay, "Bilgim yok ancak duyumlarım var" şeklinde cevap verdi. Bu cevap üzerine başkan "Tanıklık duyumlar ve yorumlarla olmaz. Buna binaen ceza da verilmez. Tanıklık maddi gerçeği ortaya çıkarmak için bildiği gerçeği söylemektir. Bu konuda eğer başka bir bildiğin varsa kimseden korkmana gerek yok" dedi. Tanık Oskay başka bir bilgiye sahip olmadığını söyleyince başkan Ekinci, "O zaman cezaevinden: 'beni engellemeyin tanıklık yapmak istiyorum' diye neden ısrar ettin" diye sordu.


SEZER ÖZTÜRK'ÜN TRANSFERİ


Bir avukat söz alarak "Sezer Öztürk'ü 3 büyük kulüp de istemişti. Eğer o kulüplerden biri misal Fenerbahçe'nin verdiği rakamdan 500 bin dolar daha fazlasını verip transfer etseydi, bu bahsettiğiniz şike yöntemi işlememiş mi olacaktı? Yani şike yapılmamış mı olacaktı? sorusuna tanık Oskay, "Varsayımlarla yola çıkmayın. Sezer Öztürk sezon sonunda Fenerbahçeye transfer oldu. Olsaydılarla yola çıkmayın" diye cevap verdi. "Türk Futbolunun şike belasından kurtulması için tanıklık yapmaya karar verdim" diyen Oskay, bir dönem bu işlerin içine kendisinin de karıştığını belirtenrek pişman olduğunu söyledi.


DURUŞMA PERŞEMBE GÜNÜNE ERTELENDİ


Fenerbahçe Spor Klubünün muhasebe müdürü olan Tamer Yelkovan'dan şike parası aldığını iddia eden Oskay, "Şike parasını muhasebe müdüründen alırdım. Bazen de şike parasını başkanın odasından alırdım" dedi. Oskay'ın ifadesinin alınmasının ardından avukatların tanık beyanlarına diyecekleri soruldu. Aziz Yıldırım'ın avukatları tanığın beyanlarının kabul edilmemesini istedi. Avukatlar Cihan Oskay dışındaki diğer tanıkların ise ifadelerinin aleyhe olmadığı gerekçesiyle kabul ettiklerini belirttiler. Mahkeme Başkanı Ekinci duruşmanın Perşembe gününe ertelendiğini açıkladı. Başkan Ekinci ifadesi alınamayan 4 tanığın ifadesinin Perşembe günü alınacağını ardından ise çapraz sorgulara geçileceğini söyledi.


SK-CT (MK)